З листкового тіста можна приготувати найрізноманітнішу випічку та десерти. Пропоную до чаювання випекти в духовці яблучні кільця в листковому тесті, які виходять дуже смачними, апетитними, ароматними. Рецепт не становить складності, тому освоїть його навіть кулінар-початківець. Яблука можна взяти будь-якого сорту, бажано щоб вони були великими.
Інгредієнти
- Тісто листкове: 500 г (дріжджове)
- Яблуко: 2 шт. (велике)
- Жовток яєчний: 1 шт.
- Цукор: 1 ч. ложка (або до смаку)
- Кориця мелена: 0,5 ч. ложки (або до смаку)
Приготування
Щоб спекти в духовці яблучні кільця в листковому місці, підготуємо потрібні продукти. Тісто заздалегідь потрібно дістати з морозилки та залишити при кімнатній температурі розморожуватись. Яблука промиваємо.
Яблука очищаємо. Нарізаємо очищені яблука кільцями завтовшки приблизно 5-6 мм. За допомогою спеціального пристрою або зручним засобом (підійде кришечка від пластикової пляшки) видаляємо серцевину.
Яблучні кільця перекладаємо в миску, посипаємо цукром та меленою корицею та акуратно перемішуємо.
Розморожене листкове тісто розкочуємо в одному напрямку пласт товщиною приблизно 3-4 мм. Нарізаємо смужки (шириною 1см).
А тепер яблучні кільця обгортаємо смужками із листкового тіста.
Деко застилаємо пергаментним папером. Поміщаємо на лист заготовки яблучних кілець і змащуємо їх курячим жовтком.
Відправляємо лист у розігріту до 180 градусів духовку на 15 або 20 хвилин.
Випічка з яблук у листковому тесті вийшла смачною та ароматною. Пригощаємось, приємного чаювання!