Яблука у клярі на сковороді

Апетитні яблука у клярі на сковороді – неймовірно смачний десерт, який просто приготувати.

Апетитні яблука у клярі на сковороді – неймовірно смачний десерт, який просто приготувати. Такі ласощі можна запропонувати до ранкової трапези або вечірнього перекушування. Яблучні скибочки в ніжному тісті обсмажуються в олії на сковороді. Під час подачі яблука в клярі можна доповнити солодким сиропом або присипати цукровою пудрою. Відмінне частування для дорослих та дітлахів!

Інгредієнти

  • Яблуко: 1 шт. (велике)
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Борошно пшеничне: 2,5 ст. ложки
  • Кефір: 70 мл
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Сіль: 1 щіпка
  • Розпушувач тіста: 1/3 ч. ложки
  • Олія рослинна: скільки потрібно

Приготування

За пропонованим списком візьмемо потрібні інгредієнти. Яблуко можна використати будь-якого сорту. Промиваємо його та обтираємо. До складу кляру дозволяється ввести харчовий ароматизатор – ванілін чи корицю.

У відповідну ємність вливаємо кімнатну температуру кефір. Доповнюємо його сирим курячим яйцем.

До інгредієнтів просіюємо борошно, кидаємо цукор, дрібку солі та розпушувач.

Кляри, що складають, енергійно перемішуємо, щоб домогтися однорідної в'язкої суміші без грудочок.

Кляр готовий, займемося яблуком. Фрукт очищаємо, нарізаємо кільцями, видаляємо серцевину. Можна скористатися спеціальним пристроєм для видалення яблучного центру із насінням.

Паралельно з підготовкою яблучних часточок розігріваємо в сковороді олію. Кожну яблучну скибочку повністю занурюємо в приготовлений кляр.

Акуратно, щоб не обпектися, перекладаємо яблучні скибочки у клярі в гарячу олію. Обсмажуємо з кожного боку приблизно по 3 хвилини.

Яблучний десерт підготовлений. Смачного та солодкого вам перекушування!