Яйце в булочці на сніданок

Із яєць можна приготувати різноманітні страви для ранкового перекушування. Я пропоную ситний варіант – яйце в булочці на сніданок, яке запікається у духовці.

Найпопулярніший продукт для ранкового перекушування – це курячі яйця, на мій погляд. Із цього інгредієнта можна приготувати різноманітні страви (яєчню, омлет, глазуню). Я пропоную ще один ситний варіант – яйце в булочці на сніданок, яке запікається у духовці. Яйце доповнимо подрібненим сиром, вершковим маслом, спеціями. Основа для нашої страви – кругла булочка. Не обов'язково використати свіжий хлібобулочний виріб, підійде і вже трохи почерствіла булочка.

Інгредієнти

  • Булочка: 1 шт. (кругла)
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Олія вершкове: 20 г
  • Сир твердий: 30 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Підготуємо інгредієнти для рецепту.

У булочки тонко зрізаємо верхівку. Акуратно, щоб не пошкодити стінки булочки, виймаємо м'якуш. Його, до речі, можна використовувати для виготовлення котлет.

Вершкове масло|мастило| нарізаємо дрібними шматочками, які поміщаємо в булочку.

У центр булочки розбиваємо куряче яйце. Намагаємося, щоб жовток залишився цілим. Яйце на свій смак солимо і приправляємо чорним меленим перчиком.

Сир твердих сортів подрібнюємо за допомогою терки. Покриваємо яйце у булочці сирною стружкою.

Булочку з яйцем та сиром ставимо у духовку, розігріту до 180 градусів. Тримаємо булочку у духовці 15 хвилин.

Смачний та ситний сніданок із булочки з яйцем готовий, пригощайтеся!