Заливний пиріг зі смородиною

Домашній заливний пиріг зі смородиною – чудовий десерт до свят! Структура у пирога виходить ніжною та пористою, а ягоди роблять його апетитним та смачним.

Для чайних посиденьок пропоную спекти пиріг з ягодами. Якщо свіжих ягід під рукою немає, підійде заморожена заготівля. Я взяла чорну смородину. Тісто для пирога буде заливним, що спрощує процес його замісу. Домашній заливний пиріг зі смородиною – чудовий десерт до свят! Структура у пирога виходить ніжною та пористою, а ягоди роблять його апетитним та смачним.

Інгредієнти

  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Цукор: 140 г (+ 1 ст. ложка для ягід)
  • Розпушувач тіста: 10 г
  • Борошно пшеничне: 200 г
  • Молоко: 100 мл
  • Сіль: 1 щіпка
  • Олія рослинна: 9 ст. ложок
  • Смородина: 200 г (заморожена)
  • Крохмаль картопляний: 1 ст. ложка

Приготування

Приготуємо продукти для рецепту заливного пирога. Ягоди дістаємо з морозилки.

У глибоку ємність виливаємо вміст сирих курячих яєць. Доповнюємо продукт цукровим піском. Віночком чи міксером доводимо інгредієнти до однорідного складу (збиваємо).

У солодку яєчну суміш, що вийшла, вливаємо зазначену порцію коров'ячого молока, додаємо рослинне масло. Можна замінити олію вершковим. У цьому випадку олію потрібно буде попередньо розтопити. Солимо склад. Знову перемішуємо.

Доповнюємо вміст у мисці борошном, що просіює, і розпушувачем. Додавати сипучі інгредієнти потрібно в 2-3 заходи.

Енергійно перемішуємо інгредієнти так, щоб вийшло в'язке тісто однорідної консистенції.

Для випікання я взяла силіконову форму. На дно викладаємо смородину, кидаємо до неї цукор та крохмаль. Перемішуємо.

Ягідну начинку закриваємо тістом.

Прогріваємо духовку до 190 градусів і завантажуємо до неї форму із заливним пирогом. Готуємо пиріг 35 хвилин. Час може бути трохи збільшено, залежить від властивостей печі. Якщо верх пирога почне пригоряти, накрити пергаментом.

Даємо готовому пиріг охолонути, а потім витягаємо з форми так, щоб ягоди опинилися зверху.

Із задоволенням пробуємо ягідний пиріг зі смородиною! Смачна вам дегустація!