Чорна смородина – корисна ягода, багата вітаміном С. Ягода хороша і у свіжому вигляді, і як основний інгредієнт для компотів, варення, джемів. Використовується чорна смородина для випічки. Щоб запастись цією ягідкою на зиму, рекомендую її заморозити. Про те, як зробити заморожену чорну смородину на зиму, розповім у своєму рецепті. Заморожена чорна смородина підійде для десертів, холодних напоїв як прикраса для морозива або молочних каш.
Інгредієнти
- Смородина: будь-яка кількість
Приготування
Щоб заморозити чорну смородину на зиму, підготуємо необхідну кількість ягід. Також нам знадобиться фольга, контейнери або мішечки для заморожування.
Ягоди чорної смородини перебираємо, видаляємо листочки, гілочки, зайве сміття. Добре промиваємо чорну смородину у проточній воді.
Промиту смородину відкидаємо на друшляк.
Щоб видалити з ягід зайву вологу, висипаємо їх на тацю або піднос. Посуд треба застелити паперовими рушниками. Залишаємо так ягоди на 15 хвилин.
Підходящий піддон або іншу невисоку ємність вистилаємо фольгою. Пересипаємо в підготовлену тару ягоди чорної смородини.
Ставимо чорну смородину в морозилку на 6 годин. Найкраще залишити ягоди там на ніч.
Чорна смородина заморозилася, ягоди добре відокремлюються один від одного. Пересипаємо ягоди у контейнери чи мішечки. Знову прибираємо ягоди у морозилку.
Як тільки вам захотілося поласувати ягодами чорної смородини, дістаємо їх з морозилки і використовуємо на власний розсуд. Смачного!