Досвідчені господині заготовляють на зиму не лише овочі та фрукти, а й «серйозніші» страви. Ось покроковий рецепт фаршированих заморожених перців на зиму, які можна зберігати від 3 до 6 місяців.
Взагалі, фаршировані фаршем і рисом перці – це чудова ситна страва в будь-якому меню. Заморожені перці готуються трохи більше свіжоприготовлених, але не потрібно вже витрачати час на фаршування. Для рецепту краще використати перці пізніх сортів. Я віддаю перевагу плодам невеликого розміру, тому що їх зручніше зберігати.
Смачні фаршировані заморожені перці на зиму можна, в принципі, приготувати і, не чекаючи зими, а в будь-який потрібний час.
Інгредієнти
- Солодкий болгарський перець: 10-12 шт.
- Фарш змішаний (свинина + яловичина): 400 г
- Рис відвареної: 1 ст.
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Яйце куряче: 1 шт.
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
Приготування
Згідно з представленим списком, готуємо продукти. Рис відварюємо у великій кількості води, потім відкидаємо на сито, злегка промиваємо. Для рецепту підготуйте мішечки для заморожування продуктів.
Підбираємо незіпсовані перці для фарширування, добре їх промиваємо, видаляємо коробочку з насінням та перегородки.
Розморожений м'ясний фарш (у мене це яловичина + свинина) викладаємо у чашку.
До фаршу перекладаємо рис, зварений наперед.
Доповнюємо інгредієнти морквою та цибулею. Морквину подрібнюємо теркою з невеликими осередками, а цибулю рубаємо шматочками.
Кидаємо до інгредієнтів у чашу мелені спеції, розбиваємо яйце.
А тепер чистими долонями ретельно компоненти начинки для фарширування перцю між собою змішуємо. Ситний склад для фарширування перців на зиму готовий.
Щільно наповнюємо перці приготованою начинкою.
Перці викладаємо у мішечки, залишаючи зазори між плодами. Заготівлю відправляємо у морозилку.
Залишилося дочекатися слушної нагоди, щоб приготувати заморожені фаршировані перці. Смачного!