Літо та осінь – це час заготівлі не тільки різноманітних солінь та маринадів з овочів на зиму, а й заморожування фруктів, ягід. Я впевнена, що багатьом подобається слива. Пропоную вам зробити заморожені сливи на зиму, які в такому стані чудово зберігають вітаміни і корисні речовини, що є в них.
Ось покроковий рецепт заморожених слив на зиму, використовувати які можна надалі для варіння домашніх компотів, випікання різноманітних кондитерських виробів: пиріжків, шарлоток, тортів.
Інгредієнти
- Слива: від 500 г і більше
- Пакет для заморозки: скільки потрібно (або контейнери)
Приготування
Вибираємо для заморожування стиглі сливи. Плоди не повинні бути перезрілими. Для заморожування можна використовувати поліетиленові мішечки (пакети) або пластикові контейнери. Зараз таку тару можна придбати у будь-якому магазині практично.
Незіпсовані та непошкоджені плоди промиваємо під проточною водою. Після водної процедури сливи краще викласти в друшляк.
А тепер потрібно видалити із фрукта кісточку. Можна розділити зливу руками на дві половинки і витягти кісточку, але я рекомендую використовувати ножик. Розрізаємо зливу "по шву" і акуратно видаляємо кісточку. Оброблена таким способом зливу будемо виглядати надалі «естетично».
Тепер нам потрібна плоска страва або обробна дошка. Розкладаємо на рівній поверхні половинки слив. М'якуш має бути зверху.
Заготівлі слив кладемо в морозилку. Щоб сливи заморозилися, знадобиться приблизно від 5 до 8 годин.
Фрукт заморозився. Зливи для подальшого зберігання перекладаємо в контейнери або мішечки (зав'язуємо їх) і знову переносимо на полицю в морозильник.
Смачних та солодких вам заморожених заготовок!