Смачні млинці – чудова кулінарна варіація для сімейного частування до ранкового або вечірнього меню. І хоч посмажити домашні млинці можна різноманітними способами, продуктовий набір для них майже завжди схожий. Використовується борошно, яйця, спеції, молоко, вода, олія. Спробуйте приготувати заварні млинці на кефірі, які завжди виходять з ніжною пористою структурою. Такі млинці можна запропонувати до столу із солодкими добавками: медом, варенням, фруктовим чи ягідним джемом – різновидів точно вистачить.
Мій покроковий рецепт заварних млинців на кефірі освоїть кожна господиня, навіть якщо вона вперше взялася за випічку виробів із рідкого тіста.
Інгредієнти
- Яйце куряче: 1 шт.
- Цукровий пісок: 2 ст. ложки
- Сіль: 1 ч. ложка
- Борошно пшеничне: 1 ст. з гіркою
- Олія соняшникова: 2 ст. ложки
- Кефір: 1 ст. (будь-якої жирності)
- Вода (окріп): 1 ст.
- Сода харчова: 0,5 ч. ложки
Приготування
Вимірюємо потрібний продуктовий склад для млинця. Кількість цукру дозволяється додавати або зменшувати на власний смак. Заздалегідь накип'ятіть води, адже для млинця тіста знадобиться окріп.
У широку миску вбиваємо яйце. Доповнюємо його сипучими інгредієнтами: цукром та сіллю.
Доводимо міксером або звичайним віночком вміст у мисці до солодкого однорідного складу.
У цей рідкий склад, що вийшов, вливаємо весь кефір.
А ось перш ніж влити окріп, засипаємо в нього харчову соду і розмішуємо. Кип'ячену воду з содою акуратно переливаємо в миску і перемішуємо.
До суміші, що вийшла, приєднуємо частинами просіяне борошно.
Замішуємо круговими рухами віночка млинце, яке ще відразу доповнюємо олією.
Заварне тісто для млинців готове. Приступаємо до смаження, оптимально прогрівши дно сковорідки і змастивши її жиром. З кожного боку млинець тримаємо на сковороді близько 1 хвилини. Заварні млинці, що випеклися на кефірі, складаємо чаркою.