Для приготування млинця в якості рідкого інгредієнта зазвичай використовується вода або молоко. Є також багато способів приготування млинців на кефірі. А моя пропозиція – це заварні млинці на ряжанці, які порадують вас і своїм приємним смаком, і ніжною структурою.
Такі млинці подавати до столу можна з медом, сметаною, варенням чи джемом. Домашні млинці на ряженці – ідеальний варіант для ранкового перекушування.
Інгредієнти
- Ряжанка: 150 мл
- Борошно пшеничне: 1 ст.
- Вода (окріп): 150 мл
- Яйце куряче: 2 шт.
- Цукор: 1,5 ст. ложки
- Сіль: 2 щіпки
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
Приготування
Для замісу млинця на ряженці беремо зазначені інгредієнти. Ряжанка має бути кімнатної температури.
У робочу миску розбиваємо курячі яйця, засипаємо до них цукровий пісок і кидаємо пару щіпок солоної спеції. Віночком інгредієнти збиваємо так, щоб вони перетворилися на однорідний склад.
Продовжуючи працювати віночком, в солодку яєчну масу вливаємо ряжанку, а потім – олію.
У суміш, що вийшла, додаємо пшеничне борошно, яке рекомендую для тіста обов'язково просіяти.
Перемішуємо борошно із сумішшю так, щоб у результаті вийшло густе тісто як на оладки, в якому немає грудочок.
У густе тісто, що вийшло, тонким цівком вливаємо окріп. Продовжуємо перемішувати до отримання однорідного тесту млинця.
Дном сковороди проходимо промасленим пензлем, розжарюємо начиння. Починаємо смаження млинців, перевертаючи їх з одного боку в інший.
Смачні заварні млинці на ряжанці готові! Приємною для всіх дегустації!