Заварні млинці на ряженці

Для приготування млинця зазвичай використовують воду, молоко або кефір. А моя пропозиція — заварні млинці на ряжанці, які виходять дуже смачні та ніжні.

Для приготування млинця в якості рідкого інгредієнта зазвичай використовується вода або молоко. Є також багато способів приготування млинців на кефірі. А моя пропозиція – це заварні млинці на ряжанці, які порадують вас і своїм приємним смаком, і ніжною структурою.

Такі млинці подавати до столу можна з медом, сметаною, варенням чи джемом. Домашні млинці на ряженці – ідеальний варіант для ранкового перекушування.

Інгредієнти

  • Ряжанка: 150 мл
  • Борошно пшеничне: 1 ст.
  • Вода (окріп): 150 мл
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Цукор: 1,5 ст. ложки
  • Сіль: 2 щіпки
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки

Приготування

Для замісу млинця на ряженці беремо зазначені інгредієнти. Ряжанка має бути кімнатної температури.

У робочу миску розбиваємо курячі яйця, засипаємо до них цукровий пісок і кидаємо пару щіпок солоної спеції. Віночком інгредієнти збиваємо так, щоб вони перетворилися на однорідний склад.

Продовжуючи працювати віночком, в солодку яєчну масу вливаємо ряжанку, а потім – олію.

У суміш, що вийшла, додаємо пшеничне борошно, яке рекомендую для тіста обов'язково просіяти.

Перемішуємо борошно із сумішшю так, щоб у результаті вийшло густе тісто як на оладки, в якому немає грудочок.

У густе тісто, що вийшло, тонким цівком вливаємо окріп. Продовжуємо перемішувати до отримання однорідного тесту млинця.

Дном сковороди проходимо промасленим пензлем, розжарюємо начиння. Починаємо смаження млинців, перевертаючи їх з одного боку в інший.

Смачні заварні млинці на ряжанці готові! Приємною для всіх дегустації!