Щоб пригостити своїх домочадців або друзів смачними тонкими домашніми млинцями, кожна господиня має свої кулінарні лайфхаки для приготування тіста. Я пропоную вам зробити апетитні заварні млинці на вершках, секрет яких криється не тільки в процедурі замішування тіста, але і в температурі інгредієнтів.
Щоб ваша випічка справді вийшла на «відмінно», заздалегідь дістаньте з холодильника яйця та молочний продукт. У рецепті використовується окріп, краще використовувати щойно закипілу воду з чайника. Що стосується основного компонента млинця – вершків, то краще взяти нежирний продукт (7-10%).
Ось технологія замішування млинця на вершках.
Інгредієнти
- Вершки (10%): 150 мл
- Вода (окріп): 250 мл
- Борошно пшеничне: 1 ст.
- Яйце куряче: 2 шт.
- Цукор: 2 ст. ложки
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Розпушувач тіста: 0.5 ч. ложки
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
Приготування
Відміряємо у потрібній кількості продукти для млинця. Дотримуємося кулінарних рекомендацій, описаних вище.
Вміст сирих яєць виливаємо у відповідну миску. Звичайним ручним віночком або міксером збиваємо яйця.
У яєчну масу підсипаємо цукровий пісок та переливаємо вершки. Перемішуємо інгредієнти так, щоб солодкі кристали розчинилися.
Наполегливо рекомендую перед додаванням борошна в рідину просіяти через дрібне сито. У процесі просіювання приєднати до борошна пекарський порошок (розпушувач) та сіль. Оброблену таким чином муку додаємо в приготовлену раніше суміш на вершках.
Борошно втручаємо в рідкий склад так, щоб вийшло тісто без жодної грудочки.
Час додавання окропу. Вливаємо його невеликим цівком у наше тісто, продовжуючи обертати віночком.
Інгредієнти перемішуємо до тих пір, поки тісто не набуде ніжної консистенції, і тільки тоді додаємо до складу рослинну олію.
Перед початком смаження млинців по поверхні сковороди проходимо промасленим пензлем. Смажимо млинці на оптимально розігрітій сковороді до рум'яності, перевертаючи з одного боку на інший.
Домашні млинці готові на вершках. Подаємо їх до столу з улюбленим доповненням – зі сметаною, медом, фруктовим варенням чи ягідним джемом – вибір за вами. Смачного!