Я впевнена, що є багато шанувальників такої французької страви як шахрай. Цю страву можна приготувати різними кулінарними способами, варіюючи та доповнюючи основний склад інгредієнтів. Ось покроковий рецепт жульєна з грибами, куркою та вершками в духовці, який просто і легко готується. Звичайно, замість вершків можна взяти і сметану, але в цьому випадку готовий жульєн буде злегка віддавати кислинкою. Приготувати жульєн з грибами, куркою та вершками в духовці можна в порційних формах або (як у моєму випадку) в одній формі пооб'ємніше.
Інгредієнти
- Куряче філе – варене: 200 г
- Печериці свіжі: 150 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Сир твердий: 60 г
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Борошно пшеничне: 1 ч. ложка
- Вершки: 200 мл
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Підготуємо необхідні інгредієнти для реалізації рецепту. Куряче філе заздалегідь відварюємо. Промиваємо добре свіжі печериці, очищаємо цибулину.
У сковороду додаємо олію, а потім завантажуємо в неї нарізку з цибулі. Пасеруємо цибулю до прозорості.
Шинкуємо гриби невеликими шматочками. Заготівлю з печериць викладаємо до цибулі, продовжуємо спільну обсмажування 5 хвилин.
Куряче м'ясо подрібнюємо шматочками. Нарізування викладаємо до інгредієнтів на сковороду, продовжуємо обсмажування 5 хвилин.
Вміст посипаємо до смаку сіллю, чорним меленим перцем, кидаємо трохи борошна. Перемішуємо, гасимо ще приблизно 3 хвилини.
На сковороду до інгредієнтів вливаємо порцію вершків. Гасимо приблизно 7 хвилин.
Вийшов склад для жульєна викладаємо у форму для запікання або використовуємо порційні формочки.
Сир подрібнюємо теркою. Посипаємо поверхню основи для жульєну сирною стружкою.
Поміщаємо форму в духовку, прогріту до 190 градусів. У духовці заготовку жульєна тримаємо 10 хвилин.
Смачний жульєн з куркою, грибами та вершками готовий до вживання, дегустуємо. Приємного перекушування!