Жульєн з грибами, куркою та вершками в духовці

Пропоную вам приготувати французьку страву – шахрай з грибами, куркою і вершками в духовці, який просто і легко готується.

Я впевнена, що є багато шанувальників такої французької страви як шахрай. Цю страву можна приготувати різними кулінарними способами, варіюючи та доповнюючи основний склад інгредієнтів. Ось покроковий рецепт жульєна з грибами, куркою та вершками в духовці, який просто і легко готується. Звичайно, замість вершків можна взяти і сметану, але в цьому випадку готовий жульєн буде злегка віддавати кислинкою. Приготувати жульєн з грибами, куркою та вершками в духовці можна в порційних формах або (як у моєму випадку) в одній формі пооб'ємніше.

Інгредієнти

  • Куряче філе – варене: 200 г
  • Печериці свіжі: 150 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сир твердий: 60 г
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Борошно пшеничне: 1 ч. ложка
  • Вершки: 200 мл
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Підготуємо необхідні інгредієнти для реалізації рецепту. Куряче філе заздалегідь відварюємо. Промиваємо добре свіжі печериці, очищаємо цибулину.

У сковороду додаємо олію, а потім завантажуємо в неї нарізку з цибулі. Пасеруємо цибулю до прозорості.

Шинкуємо гриби невеликими шматочками. Заготівлю з печериць викладаємо до цибулі, продовжуємо спільну обсмажування 5 хвилин.

Куряче м'ясо подрібнюємо шматочками. Нарізування викладаємо до інгредієнтів на сковороду, продовжуємо обсмажування 5 хвилин.

Вміст посипаємо до смаку сіллю, чорним меленим перцем, кидаємо трохи борошна. Перемішуємо, гасимо ще приблизно 3 хвилини.

На сковороду до інгредієнтів вливаємо порцію вершків. Гасимо приблизно 7 хвилин.

Вийшов склад для жульєна викладаємо у форму для запікання або використовуємо порційні формочки.

Сир подрібнюємо теркою. Посипаємо поверхню основи для жульєну сирною стружкою.

Поміщаємо форму в духовку, прогріту до 190 градусів. У духовці заготовку жульєна тримаємо 10 хвилин.

Смачний жульєн з куркою, грибами та вершками готовий до вживання, дегустуємо. Приємного перекушування!