Жульєн є, мабуть, найпопулярнішою та найвідомішою стравою французької кухні. Природно, що кожен кухар має свої кулінарні секрети приготування апетитного соковитого жульєна. Раджу вам зробити жульєн з печерицями і сметаною в духовці, рецепт якого нескладний і його освоїть навіть господиня-початківець. Для страви потрібні свіжі печериці. Ось гастрономічні подробиці приготування жульєна з грибами.
Інгредієнти
- Печериці свіжі: 250 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Сметана: 200 г
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сир твердий: 70 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Готуємо за пропонованим списком потрібні продукти. Печериці будемо використовувати разом із ніжками. Гриби промиваємо від забруднень та обсушуємо паперовими рушниками. Цибулю очищаємо і ополіскуємо. Для приготування жульєна я використовувала формочки з фольги. Можна взяти спеціальні кокотниці або невеликі жароміцні форми.
Почнемо з подрібнення цибулі. У сковороді розігріваємо олію і перекладаємо в неї заготовку з цибулі. Пасеруємо нарізку до м'якості.
Поки обсмажується цибуля, наріжемо невеликими скибочками печериці. Грибну заготовку викладаємо до цибулі і продовжуємо обсмажувати інгредієнти разом до випаровування рідини, що утворюється при термічній обробці печериць.
Склад інгредієнтів на сковороді доповнюємо порцією сметани.
Присмачуємо компоненти меленим чорним перчиком і солимо на свій смак. Перемішуємо і гасимо приблизно 5 хвилин.
Основа для жульєна готова. Грибну заготівлю в сметані розкладаємо в порційні форми.
Теркою подрібнюємо сир. Сирною стружкою присипаємо грибну основу.
Форми з жульєном завантажуємо в духовку, нагріту до 180 градусів. Готуємо жульєн у духовці 10 або 15 хвилин. Сир за цей час розплавиться, утворюючи рум'яну поверхню.
Соковитий грибний жульєн, приготований із печериць зі сметаною, відразу подаємо до столу. Всім смачного перекушування!