М'який, смачний і ситний батон нескладно спекти в домашніх умовах у духовці. Пропоную зробити з пшеничного борошна ніжний за структурою батон «Сільський». Такий хлібобулочний виріб підходить для подачі до перших страв або до сніданку разом з улюбленою намазкою – вершковим маслом, варенням, джемом. Сподіваюся, що покроковий рецепт батона «Сільський» у духовці знадобиться вам на кухні.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 450 г
- Вода кип'ячена: 220 мл (тепла)
- Цукор: 1,5 ч. ложки
- Сіль: 1 ст. ложка
- Сухі дріжджі: 1,5 ч. ложки
- Олія рослинна: 2 ст. ложки (нерафінована)
- Яйце куряче: 2 шт.
Приготування
Щоб спекти в духовці батон «Сільський», підготуємо потрібні продукти. Вода для замішування тіста має бути теплою (приблизна температура 39 градусів).
У широку миску для замісу тіста просіюємо борошно пшеничне. Всипаємо до неї цукор та сіль. Додаємо сухі дріжджі. Між собою сипучі продукти в мисці добре перемішуємо, утворюючи в центрі борошна лійку.
У центр борошняної суміші вливаємо теплу воду.
Слідом до інгредієнтів розбиваємо одне куряче яйце. Вливаємо олію.
Спочатку інгредієнти перемішуємо в мисці, збираючи в грудку. Потім процес замісу дріжджового тіста для батона продовжуємо на столі. Тісто має бути м'яким та еластичним. Тісто кладемо в миску, накриваємо рушником тканини і на одну годину для підйому ставимо в тепле місце без протягів.
Тісто, що піднялося, обминаємо небагато. Формуємо батон. Зручно з тіста зробити круглий товстий коржик, з'єднати протилежні краї і перевернути швом вниз. Заготовку для батона кладемо на лист, накриваємо рушником і залишаємо так на 30-40 хвилин.
Батон з усіх боків змащуємо збитим яйцем. Поверхню заготовки присипаємо трохи борошном. Гострим ножем робимо не глибокі надрізи.
Деко із заготівлею батона поміщаємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин. Остуджуємо батон на решітці під рушником.
Домашній батон «Сільський» вийшов смачним, м'яким, ароматним. Нарізаємо скибочками батон і пригощаємося. Усім приємного перекушування!