Багатьом подобається така випічка як біляші. Зазвичай господарки готують цю страву на сковороді. Мені симпатизує альтернативний варіант – у духовці. Для начинки крім фаршу я візьму картопля. Виходять дуже соковиті, смачні та ситні біляші в духовці з картоплею та фаршем, які обов'язково знайдуть своїх шанувальників гастронома. Тісто для біляшів ви можете замісити, використовуючи свій улюблений рецепт. Підійде дріжджове тісто для біляшів, дріжджове тісто на сметані, дріжджове тісто з яйцем на воді, дріжджове тісто на кефірі.
Інгредієнти
- Тісто дріжджове: 400 г
- Картопля: 3 шт.
- Фарш м'ясний: 250 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Яйце куряче: 1 шт.
Приготування
За списком візьмемо потрібні інгредієнти для приготування біляшів у духовці. Очищаємо картоплю та цибулю. Фарш може бути яловичим, свинячим чи змішаним. Продукт заздалегідь розморозьте, якщо це потреба. Тісто у нас уже готове, тому приступаємо до приготування начинки.
Очищену картоплю подрібнюємо у формі дрібного кубика. Заготівлю перекладаємо в миску.
Нарізаємо цибулю дрібними шматочками. Цибулеву нарізку відправляємо в миску до картопля.
До інгредієнтів перекладаємо м'ясний фарш.
Інгредієнти начинки солимо на свій смак, приправляємо молодими спеціями та добре перемішуємо між собою. Начинка для біляшів у духовці готова.
Примішане заздалегідь дріжджове тісто ділимо на шматочки. Кожну частину тесту розкочуємо в коржик.
На кожен коржик кладемо картопляно-м'ясну начинку. Збираємо краї коржі до центру, формуючи біляш.
Розміщуємо заготовки біляшів на деку. Яйце збиваємо, масою, що вийшла, змащуємо кожен біляш.
Завантажуємо лист у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Смачні біляші з начинкою з картоплі та фаршу готові. Всім смачного!