Любителям солодких десертів, приготовлених в домашніх умовах, нагоді цей рецепт бісквіту. До складу тесту я включила окрім класичних інгредієнтів ще й трохи окропу, а пекла його в мультиварці. Вийшов бісквіт на окропі в мультиварці пишним, із приємною структурою. Такий домашній бісквіт – чудова основа для ваших самостійних кулінарних експериментів.
Інгредієнти
- Яйце куряче: 4 шт.
- Цукор: 1 склянка
- Борошно пшеничне: 1 склянка
- Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Вода (окріп): 3 ст. ложки
Приготування
Щоб приготувати бісквіт на окропі у мультиварці, візьмемо потрібні продукти.
У широку миску розбиваємо курячі яйця. Всипаємо до них весь пісок.
Яйця збиваємо із цукром міксером протягом 5 хвилин. У результаті ми виходить однорідна пишна маса. Цукор повинен повністю розчинитись.
У цю солодку яєчну масу просіюємо борошно пшеничне разом з розпушувачем для тіста.
Міксер нам більше не потрібно, далі змішувати інгредієнти будемо лише ложкою. Втручаємо борошно ложкою за годинниковою стрілкою, не поспішаючи. Виходить в'язке тісто без грудочок.
У тісто, що вийшло, вливаємо окріп і рослинне масло без запаху.
Інгредієнти знову перемішуємо до одержання ніжного тіста.
Я готувала в мультиварці Редмонд, час виставився автоматично на 1:00 (цього достатньо).
Акуратно дістаємо бісквіт на окропі з мультиварки. Зручно скористатися піддоном для приготування на пару, який додається до мультиварки. Бісквіт остуджуємо.
Бісквіт можна нарізати на коржі, змастити кремом та оформити як торт. А можна просто запропонувати його до чаювання, поділивши на шматочки. Смачного!