Фарширований перець – улюблена та популярна страва для значної частини обивателів. Приготувати таку смачну страву можна протягом усього року, а не лише під час дозрівання плодів. Щоправда, ціна на перець взимку «зашкалює», тож господарки наперед заготовляють його, наприклад, у морозилці.
Ось покроковий рецепт перцю для фарширування на зиму, який порадує вас. Такий перець для фарширування на зиму чудово зберігається, цією заготовкою неважко скористатися за потребою.
Інгредієнти
- Солодкий болгарський перець: від 10 шт.
- Пакет для заморожування: кілька шт.
Приготування
Для зимової заготовки перцю підбираємо незіпсовані плоди бажано однакового розміру. Перець має бути міцним та цілісним.
У підготовлених плодів вирізаємо плодоніжку. Акуратно виймаємо насіннєву коробочку, не пошкоджуючи стін перчиків.
Далі перці потрібно буде опустити в окріп на пару хвилин. Для цього в об'ємній каструлі завчасно кип'ятимо воду.
Перці з окропу зручно діставати шумівкою. Оброблені таким способом плоди слід остудити, обсушити.
Тепер відповідальний момент — перці складаємо один одного, збираємо як пірамідку.
Пірамідки з перців розкладаємо у пакети, призначені для заморожування продуктів.
Розфасовані перці поміщаємо у морозильну камеру. Перед фаршуванням плоди трохи розморозити і помістити в них улюблену начинку. Хороших заготовок на зиму!