Болгарський перець для фарширування на зиму

Робимо заготівлі болгарського перцю для фарширування та економимо кошти взимку, бо ціна на перець узимку «зашкалює».

Фарширований перець – улюблена та популярна страва для значної частини обивателів. Приготувати таку смачну страву можна протягом усього року, а не лише під час дозрівання плодів. Щоправда, ціна на перець взимку «зашкалює», тож господарки наперед заготовляють його, наприклад, у морозилці.

Ось покроковий рецепт перцю для фарширування на зиму, який порадує вас. Такий перець для фарширування на зиму чудово зберігається, цією заготовкою неважко скористатися за потребою.

Інгредієнти

  • Солодкий болгарський перець: від 10 шт.
  • Пакет для заморожування: кілька шт.

Приготування

Для зимової заготовки перцю підбираємо незіпсовані плоди бажано однакового розміру. Перець має бути міцним та цілісним.

У підготовлених плодів вирізаємо плодоніжку. Акуратно виймаємо насіннєву коробочку, не пошкоджуючи стін перчиків.

Далі перці потрібно буде опустити в окріп на пару хвилин. Для цього в об'ємній каструлі завчасно кип'ятимо воду.

Перці з окропу зручно діставати шумівкою. Оброблені таким способом плоди слід остудити, обсушити.

Тепер відповідальний момент — перці складаємо один одного, збираємо як пірамідку.

Пірамідки з перців розкладаємо у пакети, призначені для заморожування продуктів.

Розфасовані перці поміщаємо у морозильну камеру. Перед фаршуванням плоди трохи розморозити і помістити в них улюблену начинку. Хороших заготовок на зиму!