Борщ на зиму у банках

Якщо ви любите таку першу страву як борщ, то ця заготовка вам обов'язково знадобиться. Пропоную зробити борщ на зиму в банках з капустою та буряком.

Якщо ви любите таку першу страву як борщ, то ця заготовка вам обов'язково знадобиться. Пропоную зробити борщ на зиму в банках з капустою та буряком. Зберігати заготівлю можна і за кімнатної температури. У рецепті використовуються доступні інгредієнти, а сам борщ виходить смачним, ситним, до того ж готується він потім у каструлі на м'ясному бульйоні з картоплею за лічені хвилини.

Із запропонованої кількості інгредієнтів на виході виходить приблизно дві баночки об'ємом 600 мл. Скляну ємність простерилізуйте, а кришки прокип'ятіть.

Інгредієнти

  • Буряк: 400 г
  • Морква: 250 г
  • Цибуля ріпчаста: 250 г
  • Капуста білокачанна: 400 г
  • Помідори: 250 г
  • Цукор: 1,5 ст. ложки
  • Сіль: 1 ст. ложка
  • Олія рослинна: 50 мл
  • Вода: 50 мл
  • Оцет 9%: 25 мл

Приготування

Візьмемо за списком зазначені продукти. Коренеплоди очищаємо. З цибулі видаляємо лушпиння. Ретельно промиваємо помідори. З капусти знімаємо верхні листочки.

Буряк і морквину подрібнюємо за допомогою терки з великими осередками.

Дрібними смужками нарізаємо капусту.

Цибулю подрібнюємо у довільній формі, а помідори — шматочками.

Подрібнені інгредієнти кладемо у каструлю, що підходить для варіння. Вливаємо кип'ячену воду, олію, всипаємо цукор і сіль.

Каструлю із заготівлею ставимо на середній вогонь. Як тільки склад закипить, гасимо його, періодично перемішуючи, протягом 20 хвилин. Наприкінці вливаємо оцет.

Розкладаємо заправку для борщу з буряком та капустою у стерилізовані банки. Закупорюємо їх, остуджуємо під ковдрою, переносимо для зберігання у комору.

Вдалих вам заготовок!