Якщо ви любите таку першу страву як борщ, то ця заготовка вам обов'язково знадобиться. Пропоную зробити борщ на зиму в банках з капустою та буряком. Зберігати заготівлю можна і за кімнатної температури. У рецепті використовуються доступні інгредієнти, а сам борщ виходить смачним, ситним, до того ж готується він потім у каструлі на м'ясному бульйоні з картоплею за лічені хвилини.
Із запропонованої кількості інгредієнтів на виході виходить приблизно дві баночки об'ємом 600 мл. Скляну ємність простерилізуйте, а кришки прокип'ятіть.
Інгредієнти
- Буряк: 400 г
- Морква: 250 г
- Цибуля ріпчаста: 250 г
- Капуста білокачанна: 400 г
- Помідори: 250 г
- Цукор: 1,5 ст. ложки
- Сіль: 1 ст. ложка
- Олія рослинна: 50 мл
- Вода: 50 мл
- Оцет 9%: 25 мл
Приготування
Візьмемо за списком зазначені продукти. Коренеплоди очищаємо. З цибулі видаляємо лушпиння. Ретельно промиваємо помідори. З капусти знімаємо верхні листочки.
Буряк і морквину подрібнюємо за допомогою терки з великими осередками.
Дрібними смужками нарізаємо капусту.
Цибулю подрібнюємо у довільній формі, а помідори — шматочками.
Подрібнені інгредієнти кладемо у каструлю, що підходить для варіння. Вливаємо кип'ячену воду, олію, всипаємо цукор і сіль.
Каструлю із заготівлею ставимо на середній вогонь. Як тільки склад закипить, гасимо його, періодично перемішуючи, протягом 20 хвилин. Наприкінці вливаємо оцет.
Розкладаємо заправку для борщу з буряком та капустою у стерилізовані банки. Закупорюємо їх, остуджуємо під ковдрою, переносимо для зберігання у комору.
Вдалих вам заготовок!