Смачні та хрумкі чебуреки можна приготувати не тільки на сковороді, а й у мультиварці. Такий метод підійде тим, у кого з якихось причин під рукою є тільки мультиварка (наприклад, на дачі). Тісто для чебуреків замісіть за улюбленим рецептом чи використовуйте покупне. Як начинка у мене м'ясний фарш зі свинини, який я доповнила нарізкою з ріпчастої та зеленої цибулі. Виходять чебуреки в мультиварці апетитними, соковитими. Ось подробиці приготування.
Інгредієнти
- Тісто: 450-500 г (для чебуреків)
- Фарш м'ясний: 250 г
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Цибуля зелена: 2 ст. ложки (подрібнений)
- Сіль за смаком
- Приправа для фаршу: 0,5 ч. ложки
- Вода: 30-50 мл
- Олія рослинна: 150-200 мл (для смаження)
Приготування
Для рецепту підготуємо вказані інгредієнти. Очищаємо цибулю. Промиваємо пір'я зеленої цибулі. Тісто в мене вже готове, тому я відразу приступаю до приготування начинки.
У миску викладаємо м'ясний фарш. Ріпчасту цибулю шаткуємо шматочками. Зелену цибулю нарізаємо кільцями. Нарізку із цибулі перекладаємо до фаршу. На смак склад начинки солимо, всипаємо приправу для фаршу.
Інгредієнти між собою добре перемішуємо. У процесі фарш підливаємо трохи холодної води. Начинка має бути м'якої консистенції.
Тісто розрізаємо на шматочки. У мене вийшло 11 штук.
Кожен тестяний шматочок розкочуємо в тонкий коржик. Щоб краї були рівними, можна обрізати їх, використовуючи як трафарет тарілку.
На один бік круглої заготовки поміщаємо начинку, розмазуючи її тонким шаром.
Щільно скріплюємо краї заготовки. Додатково притискаємо краї вилкою.
У чашу мультиварку вливаємо олію. Включаємо програму смаження. Температуру встановлюємо на 160 градусів. Коли олія прогріється, викладаємо чебуреки. Смажимо їх у мультиварці без кришки приблизно по 5-7 хвилин із кожного боку.
Поле смаження смачні чебуреки викладаємо на паперові серветки або рушники, щоб видалити надлишки олії.
Хрумкі чебуреки в мультиварці готові. Усім приємного та ситного перекушування!