Чемберленський соус на зиму

Рекомендую до реалізації чемберленський соус на зиму, який можна запропонувати до страв з макаронів, картоплі, м'яса. Такий різносол з'їдається швидко та із задоволенням.

Пропоную вам, милі хазяйки, зробити на зиму чудову смачну заготівлю з помідорів. У мене такий різносол подобається всім домочадцям та друзям, з'їдається швидко та із задоволенням. Рекомендую до реалізації чемберленський соус на зиму, який можна запропонувати до страв з макаронів, картоплі, м'яса.

Запропонована кількість інгредієнтів вистачить на баночку об'ємом 0,5 л. Місткість обов'язково простерилізуйте, а кришку прокип'ятіть.

Інгредієнти

  • Помідори: 500 г
  • Цибуля ріпчаста: 2 шт.
  • Цукор: 50 г
  • Сіль: 2 ч. ложки без гірки
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Гвоздика в бутонах: 2-3 шт.
  • Перець запашний горошком: 4 шт.
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Оцет 9%: 15 мл

Приготування

За списком візьмемо ці продукти.

Помідори промиваємо. Справи зверху на помідорах хрестоподібні надрізи. Складаємо помідори в миску, повністю заливаємо окропом. Залишаємо так на пару хвилин. Потім окроп зливаємо, а помідори обдаємо холодною водою. Після таких процедур із помідорів легко знімаємо шкірку.

Підготовлені помідори нарізаємо невеликими скибочками, які перекладаємо в каструлю з товстим дном.

Очищаємо цибулю, нарізаємо її у формі напівкілець. Нарізування викладаємо до помідорів.

До заготівлі з помідорів та цибулі всипаємо цукор, сіль. Кидаємо горошини запашного перцю, лавровий лист та гвоздику. Вливаємо олію.

Склад соусу перемішуємо, доводимо до кипіння. Варимо чемберленський соус приблизно 8 хвилин, іноді перемішуючи. Наприкінці приготування влити оцет.

Відразу перекладаємо соус у стерилізовану банку та закручуємо її кришкою. Банку із заготівлею перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру. Повністю остуджуємо, а потім переносимо в комору.

Смачних вам заготовок на зиму!