Пропоную вам, милі хазяйки, зробити на зиму чудову смачну заготівлю з помідорів. У мене такий різносол подобається всім домочадцям та друзям, з'їдається швидко та із задоволенням. Рекомендую до реалізації чемберленський соус на зиму, який можна запропонувати до страв з макаронів, картоплі, м'яса.
Запропонована кількість інгредієнтів вистачить на баночку об'ємом 0,5 л. Місткість обов'язково простерилізуйте, а кришку прокип'ятіть.
Інгредієнти
- Помідори: 500 г
- Цибуля ріпчаста: 2 шт.
- Цукор: 50 г
- Сіль: 2 ч. ложки без гірки
- Лист лавровий: 1 шт.
- Гвоздика в бутонах: 2-3 шт.
- Перець запашний горошком: 4 шт.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Оцет 9%: 15 мл
Приготування
За списком візьмемо ці продукти.
Помідори промиваємо. Справи зверху на помідорах хрестоподібні надрізи. Складаємо помідори в миску, повністю заливаємо окропом. Залишаємо так на пару хвилин. Потім окроп зливаємо, а помідори обдаємо холодною водою. Після таких процедур із помідорів легко знімаємо шкірку.
Підготовлені помідори нарізаємо невеликими скибочками, які перекладаємо в каструлю з товстим дном.
Очищаємо цибулю, нарізаємо її у формі напівкілець. Нарізування викладаємо до помідорів.
До заготівлі з помідорів та цибулі всипаємо цукор, сіль. Кидаємо горошини запашного перцю, лавровий лист та гвоздику. Вливаємо олію.
Склад соусу перемішуємо, доводимо до кипіння. Варимо чемберленський соус приблизно 8 хвилин, іноді перемішуючи. Наприкінці приготування влити оцет.
Відразу перекладаємо соус у стерилізовану банку та закручуємо її кришкою. Банку із заготівлею перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру. Повністю остуджуємо, а потім переносимо в комору.
Смачних вам заготовок на зиму!