Милі хазяйки, хочу із задоволенням запропонувати вам покроковий рецепт дріжджового тіста з яйцем на воді, який перевірений мною вже неодноразово. Таке тісто з дріжджами чудово підходить для того, щоб приготувати пиріг, хліб, кулеб'яку або улюблені сосиски в тісті. Простір для вашої кулінарної фантазії з таким тестом не обмежений!
Це дріжджове тісто з яйцем на воді відмінно піднімається, має пористу та повітряну структуру. Щоправда, багато в чому «удачливість» тесту залежить від дріжджів, що використовуються. Важливо, щоб дріжджі мали прийнятний термін зберігання. Важливо також правильно приготувати опару для тіста. Подробиці замісу дріжджового тіста з яйцем на воді – у моїй рецептурі.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 400 г
- Вода тепла: 230 мл
- Цукровий пісок: 1,5 ст. ложки
- Сухі дріжджі: 7 г
- Яйце куряче: 1 шт.
- Сіль: 3 щіпки
Приготування
Щоб почати кулінарити, готуємо всі потрібні інгредієнти.
Воду, прогріту до 35-36 градусів, виливаємо у робочу ємність. У неї всипаємо цукровий пісок, який сприятиме підняттю дріжджів, і сіль. Спеції ретельно втручаємо у воду. Всипаємо у воду приблизно третину просіяного борошна.
Додаємо сухі дріжджі.
Інгредієнти збиваємо віночком і ставимо ємність із вмістом у тепле місце без протягів на 20-25 хвилин. За цей час дріжджі активуються, тільки не забудьте прикрити миску рушником чи харчовою плівкою.
Час активації дріжджів добігає кінця. В окремій мисці збиваємо яйце в пишну піну.
Збите яйце додаємо в опару, перемішуємо з обережністю.
У склад, що вийшов, додаємо більше половини залишку борошна.
Починаємо заміс тесту, яке виходить липким, воно не повинно бути крутим. Залишаємо тісто для підйому в мисці, змащеній олією в теплі приблизно на 20 хвилин.
Залишилося ще додати порцію борошна, що залишилася, і зробити заключний заміс.
Дріжджове тісто з|із| яйцем на воді приготовлене, можна приступати до випічки. Удачі вам!