Щоб зберегти до зими диню, раджу скористатися цим рецептом. Моя кулінарна пропозиція – це диня в сиропі на зиму, яка виходить дуже смачною. Солодку консервацію можна використовувати для приготування шарів, десертів та фруктових салатів.
Розрахунок інгредієнтів – на одну банку об'ємом 0,5 л. Обов'язково скляну тару простерилізуйте, а прокип'ятіть кришку.
Інгредієнти
- Диня: 0,5 кг
- Цукор: 0,75 ст.
- Кислота лимонна: 0,25 ч. ложки
- Вода (окріп): скільки потрібно
Приготування
Вимірюємо за списком зазначені продукти. Відразу в чайнику кип'ятимо воду. Диню добре промиваємо під водою. Видаляємо за допомогою ложки насіння.
З дині зрізаємо шкірку. М'якуш для заготівлі подрібнюємо невеликими брусочками.
Дині шматочки викладаємо у стерилізовану банку. Ємність заповнюємо повністю.
Нарізку з дині заливаємо окропом. Банку накриваємо кришкою та залишаємо в такому положенні на 10 хвилин.
Акуратно зливаємо рідину з банки в каструлю або миску. Додаємо в рідину цукор та лимонну кислоту. Перемішуємо, доводимо на вогні до кипіння та проварюємо протягом 2-х хвилин. Солодкі кристали повинні повністю розчинитися.
Сироп, що вийшов, вливаємо в банку.
На дно каструлі кладемо тканинну серветку. Ставимо банку із заготівлею, накриваємо її кришкою, а в каструлю вливаємо гарячу воду. Як тільки вода закипить, стерилізуємо диню у сиропі 5-7 хвилин.
Банку зі шматочками дині в сиропі закочуємо кришкою, що прокип'ятить. Заготівлю ставимо вгору дном і обгортаємо теплим пледом. Коли заготівля охолоне, переносимо її для зберігання у прохолодне місце.
Смачних та солодких вам заготовок на зиму!