Давайте поповнимо свої запаси на зиму гострим соусом – аджикою. Основний інгредієнт нашої аджики – помідори, які доповнені солодким болгарським перцем. Гострому смаку аджика «зобов'язана» гіркому перчику та часнику. Домашня гостра аджика без варіння може зберігатись у холодильнику до півроку.
При очищенні інгредієнтів (це стосується гіркого перчика) можна користуватися рукавичками, оскільки даний інгредієнт дуже пекучий. Під час очищення я видалила насіння, але, якщо ви любите "ядрені" соуси, можна їх залишити.
Для зберігання підготуйте чисту суху банку.
Інгредієнти
- Помідори: 500 г
- Часник: 6-8 зубчиків
- Перець гіркий: 2-3 стручки
- Солодкий болгарський перець: 1 шт.
- Сіль: 1 ст. ложка
Приготування
Для сирої аджики беремо продукти за списком. Ця кількість розрахована на банку об'ємом 0,5 л.
Промиваємо помідори. Нарізаємо плоди у формі скибочок.
На черзі – перці. Плоди промиваємо, видаляємо насіння. Нарізаємо перці шматочками.
Головку часнику розуміємо на зубчики. Очищаємо часникові часточки.
Підготовлені інгредієнти перекладаємо в чашу подрібнювача із насадкою ніж. Я поділила нарізку на 2 рази.
Включаємо подрібнювач, доводимо інгредієнти до пюреподібного складу.
У заготівлю, що вийшла, засипаємо сіль. Цукор в даному рецепті аджики не використовується, оскільки при зберіганні соус може забродити.
Приготовлену гостру аджику поміщаємо у банку. Зберігаємо в холодному місці.
Вдалих вам заготовок!