Гречана каша обов'язково має бути присутня в раціоні і дорослих, і дітей, адже вона і корисна, і смачна. Щоб зробити кашу з гречки ситною, пропоную приготувати її разом із куркою та овочами. Апетитна гречана каша з куркою на сковороді підійде для перекушування в обід або на вечерю.
Інгредієнти
- Філе куряче: 300 г
- Морква: 0,5 шт.
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Крупа гречана: 1 ст.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Часник: 1 зубчик
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Паста томатна: 1 ст. ложка
- Вода кип'ячена: 2,5 ст.
Приготування
Візьмемо за списком необхідні продукти. Очищаємо морквину із цибулею, часник.
Натираємо морквину, нарізаємо цибулю та часник. Овочеву заготовку викладаємо на сковороду в прогріту олію. Пасеруємо, періодично перемішуючи, до м'якості.
Філе нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо до овочів.
Курячі шматочки обсмажуємо разом із овочами протягом 5-7 хвилин, іноді перемішуючи.
Промиваємо добре крупу. Викладаємо гречку на сковороду.
Вміст на сковороді солимо та перчимо. Додаємо томатну пасту.
Заливаємо інгредієнти на сковороді кип'яченою водою та перемішуємо.
Сковороду накриваємо кришкою та зменшуємо нагрівання плити. Томимо гречку з куркою та овочами 25 хвилин.
Гречана каша з куркою готова, приємного апетиту!