Пропоную вам, мабуть, найпростіший і найшвидший кулінарний варіант приготування супу на кожен день. Інгредієнти для нього завжди під рукою у кожної господині – це гречка, картопля, овочі. Варити суп можна на м'ясному, овочевому бульйоні або ж на звичайній воді. У другому випадку ви отримаєте пісний варіант страви. Апетитний гречаний суп із картоплею запропонувати до столу можна зі сметаною чи майонезом. Усього півгодини вашого часу – і смачний суп на столі!
Інгредієнти
- Крупа гречана: 70 г
- Картопля: 180 г
- Морква: 70 г
- Цибуля ріпчаста: 60 г
- Бульйон: 1,5 л (м'ясний або овочевий або вода)
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Зелень свіжа: для подачі
Приготування
За списком підготуємо потрібні інгредієнти. Очищаємо картоплю, моркву та цибулю. Перебираємо гречку, ретельно промиваємо під проточною водою. Ополіскуємо гілочки зелені.
Очищену картоплю для супу нарізаємо у формі невеликих кубиків. Нарізування перекладаємо в каструлю.
Моркву подрібнюємо за допомогою великої тертки. Натерту морквину перекладаємо до картоплі.
Ріпчасту цибулю шаткуємо дрібними шматочками. Переправляємо цибулю до решти інгредієнтів у каструлю.
Гречану крупу додаємо в каструлю.
Склад супу заливаємо гарячим бульйоном або кип'яченою водою.
Вміст у каструлі доводимо до кипіння. Зменшуємо нагрівання плити. Варимо гречаний суп із картоплею протягом 25 хвилин. В кінці приготування суп на смак солимо, присмачуємо меленим чорним перчиком. Додаємо подрібнену зелень.
Бажано, щоб гречаний суп наполіг під кришкою 10 хвилин, а потім його вже подавати на стіл. Всім смачного!