Смачний та ситний суп можна зварити на курячому бульйоні. Для бульйону підійдуть будь-які частини курки, я використала філе. Основний інгредієнт нашої першої страви – це гречка, яка доповнена пасерованими овочами, картоплею та спеціями. Апетитний гречаний суп з куркою урізноманітнить обідню трапезу.
Інгредієнти
- Філе куряче: 300 г
- Крупа гречана: 100 г
- Картопля: 2-3 шт.
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Перець горошком: 3 шт.
- Лист лавровий: 2 шт.
- Сіль за смаком
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Вода: 2 л
Приготування
Візьмемо за списком потрібні інгредієнти.
Куряче філе промиваємо водою. Перекладаємо в каструлю. Заливаємо куряче м'ясо водою. Доводимо до кипіння. Зменшуємо нагрівання плити, вміст на смак солимо, додаємо перець горошком і лавровий лист. Коли м'ясо звариться, дістати його із каструлі, остудити. Куряче філе нарізати шматочками і повернути потім у каструлю.
Морквину та цибулю очищаємо. Подрібнюємо морквину теркою, цибулю нарізаємо шматочками. На сковороді розігріваємо олію. Заготівлю з овочів пасеруємо до м'якості.
Овочі зі сковороди відразу поміщаємо в курячий бульйон. Робимо помірне нагрівання плити.
Очищаємо картоплю і нарізаємо її у формі брусків. Перекладаємо картопляну нарізку за овочами в каструлю.
Гречку добре промиваємо під проточною водою. Перекладаємо в каструлю через 5 хвилин після картоплі.
Варимо гречаний суп до повної готовності гречки та картоплі. Наприкінці приготування можна додати в суп подрібнену зелень та своїх улюблених спецій.
Ситний гречаний суп із куркою розливаємо по тарілках і подаємо на стіл. Смачного!