Гречаний суп з куркою

Смачний та ситний суп можна зварити на курячому бульйоні. Основний інгредієнт нашої першої страви – це гречка. Гречаний суп з куркою урізноманітнить обідню трапезу.

Смачний та ситний суп можна зварити на курячому бульйоні. Для бульйону підійдуть будь-які частини курки, я використала філе. Основний інгредієнт нашої першої страви – це гречка, яка доповнена пасерованими овочами, картоплею та спеціями. Апетитний гречаний суп з куркою урізноманітнить обідню трапезу.

Інгредієнти

  • Філе куряче: 300 г
  • Крупа гречана: 100 г
  • Картопля: 2-3 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Перець горошком: 3 шт.
  • Лист лавровий: 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Вода: 2 л

Приготування

Візьмемо за списком потрібні інгредієнти.

Куряче філе промиваємо водою. Перекладаємо в каструлю. Заливаємо куряче м'ясо водою. Доводимо до кипіння. Зменшуємо нагрівання плити, вміст на смак солимо, додаємо перець горошком і лавровий лист. Коли м'ясо звариться, дістати його із каструлі, остудити. Куряче філе нарізати шматочками і повернути потім у каструлю.

Морквину та цибулю очищаємо. Подрібнюємо морквину теркою, цибулю нарізаємо шматочками. На сковороді розігріваємо олію. Заготівлю з овочів пасеруємо до м'якості.

Овочі зі сковороди відразу поміщаємо в курячий бульйон. Робимо помірне нагрівання плити.

Очищаємо картоплю і нарізаємо її у формі брусків. Перекладаємо картопляну нарізку за овочами в каструлю.

Гречку добре промиваємо під проточною водою. Перекладаємо в каструлю через 5 хвилин після картоплі.

Варимо гречаний суп до повної готовності гречки та картоплі. Наприкінці приготування можна додати в суп подрібнену зелень та своїх улюблених спецій.

Ситний гречаний суп із куркою розливаємо по тарілках і подаємо на стіл. Смачного!