Якщо на обід як гарячу страву ви бажаєте приготувати ароматну та смачну страву, то раджу зварити грибний суп з локшиною за моїм рецептом. Для супу потрібні гриби – свіжі печериці. Основа пропонованого супу – курячий бульйон, який можна зварити напередодні з будь-яких частин птаха. В ідеалі для рецепту краще використовувати домашню локшину, але якщо часу на заміс тесту та розкочування такого виробу немає, то цілком підійде і магазинний продукт.
Простий покроковий рецепт грибного супу, сподіваюся, буде затребуваний вами, і він поповнить кулінарну скарбничку гарячих страв на обід.
Інгредієнти
- Бульйон курячий: 2 л
- Печериці: 300 г (свіжі)
- Локшина: 50-70 г (покупна або домашня)
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Картопля: 2 шт.
- Сіль за смаком
- Лист лавровий: 2 шт.
- Будь-яка зелень: за бажанням (свіжа)
Приготування
Для грибного супу беремо потрібні інгредієнти. Гриби разом з ніжками промиваємо та обсушуємо паперовим рушником. Коренеплоди очищаємо. Зелень теж моє.
Зварений наперед курячий бульйон ставимо на плиту і доводимо до закипання. Присолюємо на власний смак.
Підготовлену картоплю нарізаємо середніми кубиками-шматочками. Відправляємо картопляну нарізку для варіння в каструлю.
Морквину разом із цибулею подрібнюємо довільно шматочками. Морквину можна натерти. Овочевий склад відправляємо до каструлі слідом за картоплею. Спільно проварюємо 15 хвилин. У процесі додаємо лаврові листочки.
Печериці тонко подрібнюємо пластинками. Грибну заготівлю відправляємо у суп.
Хвилин через 5 або 7 викладаємо в суп локшину. Продовжуємо варіння грибного супу ще 5 хвилин.
Склад грибного супу з локшиною в кінці варіння урізноманітним нарізкою із зелені. Підійде кріп, петрушка, зелена цибуля.
Готовий суп з грибами розливаємо у глибокі тарілки та подаємо на обід! Приємного вам апетиту!