Пропоную поповнити колекцію зимових заготовок смачною ікрою із кабачка. Крім кабачка для ікри знадобиться солодкий болгарський перець, морква, цибуля, томатна паста та часник. З такого складу виходить чудова ікра! Для подрібнення нам знадобиться м'ясорубка. Смачна кабачкова ікра через м'ясорубку – чудовий соус для перекушування! Ця кількість інгредієнтів розрахована на 0,7 л заготовки.
Інгредієнти
- Кабачок: 800г
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Солодкий болгарський перець: 1 шт.
- Часник: 3 зубчики
- Паста томатна: 2 ст. ложки
- Цукор: 1,5 ч. ложки
- Сіль: 1 ч. ложка
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Оцет 9%: 2 ст. ложки
Приготування
За списком візьмемо потрібні продукти. Кабачок очищаємо від шкірки і дозрілого насіння. Очищаємо цибулю, моркву та болгарський перець. З часникових зубків видаляємо лушпиння.
Кабачок, морква, цибуля та солодкий болгарський перець нарізаємо у формі невеликих шматочків так, щоб вони легко проходили в чашу м'ясорубки.
Закидаємо овочеві шматочки в чашу м'ясорубки, прокручуємо, в результаті виходить така маса.
У кабачковий склад, що вийшов, вливаємо рослинну олію, додаємо томатну пасту.
Каструлю із заготівлею кабачкової ікри ставимо на малий вогонь і доводимо до кипіння. Варимо ікру 1 годину 20 хвилин, періодично її перемішуємо.
Через цей час додаємо в ікру подрібнений часник, сіль, цукор, чорний мелений перець і вливаємо порцію столового оцту. Перемішуємо та продовжуємо варіння ще протягом 10 хвилин.
Кабачкову ікру через м'ясорубку розкладаємо у підготовлені стерилізовані банки, фіксуємо їх прокип'яченими кришками. Банки обгортаємо пледом або ковдрою і повністю остуджуємо, потім переносимо для зберігання в прохолодне місце.
Пригощайтесь на здоров'я смачною заготівлею з ікри!