Капуста, тушкована на сковороді, є дуже популярною стравою. Приготувати її можна у різний спосіб. Мабуть, найдоступніший варіант гастронома — згасити капусту з цибулею і морквою, використовуючи класичний рецепт. Така тушкована капуста на сковороді без м'яса виходить апетитною та ситною. Склад страви скромний, але вона завжди прийде до столу як самостійна смачна закуска або смачний гарнір.
Інгредієнти
- Капуста білокачанна: 500 г
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Соус томатний: 3 ст. ложки
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Лист лавровий: 1 шт.
- Оцет винний: 2 ст. ложки
- Вода: 1 ст.
- Сіль за смаком
- Цукор: за потребою
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Підготуємо інгредієнти для гасіння капусти на сковороді. Виделку звільняємо від верхніх листків, зрізаємо качан. Цибулю з морквою очищаємо, обполіскуємо, обсушуємо.
Нарізаємо цибулину тонкими смужками. Завантажуємо заготовку цибулі в прогріту олію на сковороду. Пасеруємо тільки до м'якості, сильно підсмажувати не потрібно.
Подрібнюємо морквину дрібною соломкою (можна скористатися теркою). Морквяну нарізку переправляємо до цибулі. Спільно пасеруємо інгредієнти ще протягом 3 хвилин.
Шинкуємо білокачанну капусту. Перекладаємо її на сковороду до овочів.
Інгредієнти між собою перемішуємо. Трохи вливаємо води до інгредієнтів. Сковороду накриваємо кришкою. Гасимо капусту близько 20 хвилин.
Вміст на сковороді доповнюємо томатним соусом. Кладемо лавровий лист. Вливаємо оцет і трохи води, якщо потрібно. Продовжуємо гасіння ще 5 хвилин.
Тушковану капусту без м'яса на свій смак солимо, присмачуємо чорним меленим перчиком. Якщо капуста вийшла трохи кислою, її смак «відкоригуйте» цукром.
Інгредієнти перемішуємо. Вимикаємо нагрівання плити. Залишаємо тушковану капусту під кришкою хвилин на 10, щоб вона просочилася спеціями. Подаємо тушковану капусту до столу. Всім смачного!