Свіжа білокачанна капуста часто застосовується у всіляких стравах – від смачної випічки до наваристих супів. Користується успіхом у обивателів і тушкована капуста. Ось покроковий рецепт тушкованої капусти з фаршем, яка виходить ситною, смачною та апетитною. Таку капустяну страву можна запропонувати як самостійну гарячу (або охолоджену) закуску або супроводжувати подачу улюбленим гарніром. Доречно буде картопляне пюре чи макарони.
Інгредієнти
- Капуста білокачанна: 400 г
- Фарш м'ясний: 250 г
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Сік томатний: 100 мл
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Підготуємо продукти для гасіння капусти на сковороді. Очистити капусту від верхніх листів. Зняти з цибулі лушпиння, зрізати з моркви тонко шкірку. Фарш можна використовувати будь-який – на ваш розсуд. Томатний соус можна замінити пастою, розведеною кип'яченою водою або кетчупом.
Підготуємо овочеву основу для гасіння капусти. Дрібним кубиком нарізаємо цибулю. Морквину подрібнюємо теркою. У сковороді прогріваємо олію і перекладаємо в неї овочеву нарізку. Пасеруємо 2-3 хвилини, іноді перемішуючи.
Доповнюємо овочеве пасерування м'ясним фаршем.
Фарш обсмажуємо разом із овочами протягом 5 хвилин. Шматочки фаршу під час обсмажування розбиваємо лопаткою.
Капусту тонко шаткуємо стрічками. Заготівлю з капусти переправляємо на сковороду.
Вміст на сковороді солимо до смаку, присмачуємо меленим чорним перчиком. Вливаємо томатний сік.
Сковороду накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь. Гасимо капусту з фаршем приблизно 20 хвилин. Кілька разів капусту перемішайте.
Апетитна капуста, тушкована з фаршем, приготувалася. Частуйтесь!