Господарки знають, що крім фаршу до складу котлет можуть входити й інші інгредієнти, найчастіше це овочі. Мені подобаються капустяні котлети з фаршем на сковороді, які виходять ситними, соковитими та апетитними. Такі котлетки прийдуть до столу в обідню трапезу, перекусити ними можна і за вечерею. Рекомендується взяти для рецепту молоду капусту. Смак котлет урізноманітнюється меленими спеціями. Приступаємо до реалізації рецепту.
Інгредієнти
- Фарш м'ясний: 300 г
- Капуста білокачанна: 200 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Крохмаль картопляний: 2 ст. ложки
- Яйце куряче: 1 шт.
- Майонез: 1 ст. ложка
- Панірувальна суміш: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Олія рослинна: 40 мл
Приготування
Ось такі продукти потрібні для рецепту.
Капусту для котлетної основи зазвичай подрібнюю блендером. Нарізку, що вийшла, заливаємо окропом крутим на 3 хвилини. Зливаємо воду, капустяну заготовку добре віджимаємо.
Доповнюємо капусту м'ясним фаршем. Цибулю нарізаємо тонкими шматочками, перекладаємо до інгредієнтів.
До складу майбутньої котлетної основи вводимо майонез та сире куряче яйце.
Додаємо до інгредієнтів крохмаль, який, до речі, можна замінити борошном. За смаком солимо, присмачуємо меленими спеціями.
Ретельно вимішуємо інгредієнти між собою, котлетна основа готова.
На тарілку насипаємо панірувальну суміш або борошно, ліпимо з основи котлети та обвалюємо їх у сухарях.
Прогріваємо на сковороді олію. Заготівлі котлет для обсмажування викладаємо на поверхню сковороди. Готуємо з двох боків до рум'яної скоринки.
Подаємо котлети з капусти з фаршем як самостійне блюдо або доповнюємо улюбленим гарніром. Приємного перекушування!