Салат з капусти Коул слоу – популярна страва закуски американської кухні. У ньому використовуються лише два основні інгредієнти — капуста та морква. Природно, деякі господарки привносять у традиційний рецепт свої доповнення, супроводжуючи склад салату яблуком, селера або свіжим огірком. Родзинка цього салатного шедевра – у його заправці.
Стане в нагоді капустяний салат Коул слоу для подачі страв з м'яса, курки, його можна взяти з собою для вилазки на природу.
Інгредієнти
- Капуста білокачанна: 500 г
- Морква: 1 шт.
- Сметана: 4 ст. ложки
- Майонез: 2-3 ст. ложки
- Цукор: 1 ст. ложка
- Сіль за смаком
- Суміш перців: за смаком
- Оцет фруктовий 6%: 1 ст. ложка
Приготування
Підготуємо потрібні продукти. Напевно, ви вже куштували такий салат у кафе швидкого харчування (KFC, Mcdonald's тощо). Повторимо цю просту страву вдома.
Почнемо подрібнення основних інгредієнтів із капусти. Дрібно нарізаємо капустяний качан стрічками. Заготовку викладаємо в глибоку миску і обтискаємо руками, так вона стане м'якшою.
Великою теркою подрібнюємо морквину. Для процесу підійде також терка для моркви корейською.
Приступаємо до виготовлення пікантної заправки для капустяного салату. У зручну піалу або миску викладаємо майонез та сметану.
Інгредієнти доповнюємо асорті зі свіжих мелених перчиків, цукром, сіллю та оцтом.
Складові нашої пікантної заправки добре перемішуємо.
Додаємо приготовану заправку до капусти та моркви, перемішуємо.
Знімати пробу з капустяного салату рекомендується після того, як він стоїть на полиці холодильника приблизно протягом години.
Салат із капусти Коул слоу готовий до подачі. Смачного!