Присутність на кухні такого кулінарного девайсу як електровафельниця дозволяє господаркам готувати смачні страви. Як правило, з використанням цього приладу роблять солодкі десерти, але можливі альтернативні страви з овочів. Я пропоную вам спекти картопляні вафлі в електровафельниці, які виходять ситними та апетитними. Таку страву з картоплі можна запропонувати як перекус до сніданку, обіду або вечері.
Інгредієнти
- Картопля: 350 г
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Часник: 1 зубчик
- Яйце куряче: 1 шт.
- Борошно пшеничне: 4 ст. ложки
- Крохмаль картопляний: 1 ст. ложка
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Для рецепту картопляних вафель візьмемо потрібні продукти. Очищаємо картоплю, цибулю, часник. Ополіскуємо інгредієнти.
Подрібнюємо картоплю, цибулю і часникову часточку за допомогою терки. Використовуємо бік із дрібними осередками.
У картопляну масу, що вийшла, вбиваємо куряче яйце.
Далі до інгредієнтів підсипаємо борошно пшеничне і додаємо картопляний крохмаль.
Вливаємо в картопляний склад олію, на свій смак солимо і перчимо.
За допомогою звичайної їдальні ложки інгредієнти між собою ретельно перемішуємо. Ось таке картопляне тісто в нас вийшло. За консистенцією воно не дуже густе.
Відповідно до інструкції розігріваємо поверхню електровафельниці. Викладаємо в електровафельницю 3 столові ложки приготовленого картопляного тіста.
Картопляні вафлі в електровафельниці готуємо приблизно 4 або 5 хвилин.
Смачні, рум'яні вафлі з картоплі виготовлені. Можна подати їх до столу з улюбленим соусом, наприклад, зі сметаною. Частуйтесь на здоров'я!