У силіконових формах пропоную спекти апетитні кекси, додавши в тісто родзинки. Такі кекси можна запропонувати до чаювання у родинному колі або друзів. Домашні кекси з родзинками у формах виходять м'якими, ніжними за структурою та дуже смачними.
При виборі родзинок вибирайте сухофрукт без кісточок. Обов'язково переберіть родзинки, видаліть "хвостики". Родзинки на 5 хвилин залийте окропом, потім промийте і обсушіть на тканинному рушнику. Коли родзинки будуть готові, можна приступати до замісу тіста. До речі, відразу вмикаємо духовку та налаштовуємо її на 180 градусів.
Інгредієнти
- Яйце куряче: 2 шт.
- Цукор: 150 г
- Борошно пшеничне: 2 ст.
- Кефір: 1 ст.
- Олія рослинна: 120 мл
- Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки
- Сода харчова: 0,5 ч. ложки
- Родзинки: 100-150 г
Приготування
Відміряємо у потрібній кількості інгредієнти. Кефір та яйця для тесту повинні бути кімнатної температури.
У робочу миску розбиваємо курячі яйця. Збиваємо їх до утворення легкої піни.
У склад, що вийшов, всипаємо всю порцію цукру. Продовжуємо збивати інгредієнти.
У солодку яєчну масу вливаємо кефір і слідом за ним – олія без запаху. Перемішуємо інгредієнти.
Далі в миску просіюємо борошно пшеничне, розпушувач і соду.
Інгредієнти перемішуємо так, щоб на виході вийшло ніжне, в міру густе тісто.
У тісто перекладаємо підготовлені родзинки та перемішуємо.
Тісто з родзинками викладаємо в силіконові форми (13-14 штук). Заповнюємо форми лише на 2/3, адже тісто в процесі випічки підніметься.
Кекси із родзинками випікаємо в духовці приблизно 30 хвилин.
Домашні кекси з родзинками готові. Всім приємного чаювання!