Кекси з родзинками у формах

У силіконових формах пропоную спекти апетитні кекси, додавши в тісто родзинки. Такі кекси можна запропонувати до чаювання. Кекси з родзинками у формах виходять м'якими та дуже смачними.

У силіконових формах пропоную спекти апетитні кекси, додавши в тісто родзинки. Такі кекси можна запропонувати до чаювання у родинному колі або друзів. Домашні кекси з родзинками у формах виходять м'якими, ніжними за структурою та дуже смачними.

При виборі родзинок вибирайте сухофрукт без кісточок. Обов'язково переберіть родзинки, видаліть "хвостики". Родзинки на 5 хвилин залийте окропом, потім промийте і обсушіть на тканинному рушнику. Коли родзинки будуть готові, можна приступати до замісу тіста. До речі, відразу вмикаємо духовку та налаштовуємо її на 180 градусів.

Інгредієнти

  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Цукор: 150 г
  • Борошно пшеничне: 2 ст.
  • Кефір: 1 ст.
  • Олія рослинна: 120 мл
  • Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки
  • Сода харчова: 0,5 ч. ложки
  • Родзинки: 100-150 г

Приготування

Відміряємо у потрібній кількості інгредієнти. Кефір та яйця для тесту повинні бути кімнатної температури.

У робочу миску розбиваємо курячі яйця. Збиваємо їх до утворення легкої піни.

У склад, що вийшов, всипаємо всю порцію цукру. Продовжуємо збивати інгредієнти.

У солодку яєчну масу вливаємо кефір і слідом за ним – олія без запаху. Перемішуємо інгредієнти.

Далі в миску просіюємо борошно пшеничне, розпушувач і соду.

Інгредієнти перемішуємо так, щоб на виході вийшло ніжне, в міру густе тісто.

У тісто перекладаємо підготовлені родзинки та перемішуємо.

Тісто з родзинками викладаємо в силіконові форми (13-14 штук). Заповнюємо форми лише на 2/3, адже тісто в процесі випічки підніметься.

Кекси із родзинками випікаємо в духовці приблизно 30 хвилин.

Домашні кекси з родзинками готові. Всім приємного чаювання!