З абрикосів можна приготувати найрізноманітніші заготівлі на зиму. Пропоную вам зробити смачний компот із абрикосів. Для рецепту потрібно видалити з абрикосів кісточки. Виходить компот з абрикосів без кісточок на зиму в міру солодким, ароматним та дуже смачним. Напій урізноманітнить будь-які посиденьки, він сподобається і дорослим, і дітям.
Кількість інгредієнтів розрахована одну банку об'ємом 1 л. Банку та кришку попередньо добре промийте з содою та простеризуйте.
Інгредієнти
- Абрикоси: 300 г
- Цукор: 150 г
- Вода: 900 мл
Приготування
Щоб зробити на зиму компот із абрикосів без кісточок, візьмемо інгредієнти у потрібній кількості.
Вибираємо для компоту непошкоджені стиглі абрикоси. Видаляємо листя, гілочки, добре промиваємо фрукти під проточною водою і відкидаємо на друшляк.
Розрізаємо кожен абрикос навпіл, щоб легко видалити кісточку.
Підготовлені плоди абрикосів перекладаємо у чисту скляну банку. Заповнюємо банку на одну третину чи наполовину.
Абрикоси заливаємо кип'яченою водою. Банку накриваємо кришкою та залишаємо в такому положенні на 15 хвилин.
Акуратно воду з банки без плодів переливаємо в ковшок або невелику каструльку. Всипаємо порцію цукрового піску. Перемішуємо, доводимо на вогні до кипіння.
Сироп, що вийшов, переливаємо в банку до абрикосів. Банку закручуємо або закупорюємо кришкою. Щоб перевірити герметичність, банку перевертаємо на бік.
Після банку ставимо на кришку. Банку з компотом накриваємо ковдрою або пледом і повністю остудити. Зберігати компот з абрикосами без кісточок рекомендується у прохолодному місці.
Приємного вам клопоту на кухні та смачних заготовок на зиму!