Приготувати смачно королівські креветки можна у клярі. Виходить чудова страва з морепродуктів, яка чудово урізноманітнить навіть святковий стіл. Апетитні королівські креветки в клярі – вдала закуска під пінний напій!
Інгредієнти
- Креветки королівські: 250 г
- Борошно пшеничне: 60 г
- Вода: 100 мл (крижана)
- Жовток яєчний: 1 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія рослинна: 300 мл (для фритюру)
Приготування
Для рецепту беремо вказані продукти. Креветки наперед розморожуємо. Вода обов'язково має бути крижаною.
Розморожені королівські креветки очищаємо від панцира, видаляємо кишку. Хвостики краще залишити, так зручніше працюватиме з ними.
У невелику миску просіюємо борошно. Всипаємо в борошно на смак сіль і чорний перчик. Сипучі інгредієнти перемішуємо.
Яйце розділяємо на жовток та білок. Жовток перекладаємо на борошно. Вливаємо також крижану воду.
Інгредієнти перемішуємо віночком або вилкою до однорідного складу. Кляр виходить у міру густим. Даємо кляру постояти 5 хвилин.
У невелику каструльку або ковшик вливаємо олію. Оптимального його розігріваємо. Беремося за хвостик креветки і повністю опускаємо їх у кляр.
Обережно опускаємо креветки в клярі в гарячу олію. Смажимо приблизно протягом 1-1,5 хвилини. Креветки в клярі після смаження бажано викласти на паперові рушники, щоб видалити надлишки олії.
Смачні королівські креветки у клярі готові. Усім приємного перекушування!