Зібралися приготувати домашню піцу? Тоді рекомендую вам використовувати цей покроковий рецепт кукурудзяного тіста для піци, з яким випічка виходить смачною та пишною. Тісто, замішане з використанням кукурудзяного борошна, корисне, я впевнена, що воно вам обов'язково сподобається. Начинку можна взяти на ваш розсуд. Мені симпатизує присутність у складі начинки помідора, сиру, маринованих огірків.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 125 г
- Борошно: 50 г (кукурудзяне)
- Сухі дріжджі: 4 г
- Цукор: 2 щіпки
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Олія рослинна: 1 ст. ложка
- Вода тепла: 100 мл
Приготування
Вимірюємо продукти відповідно до запропонованого списку. З такої кількості виходить тісто, з якого можна приготувати середню за розміром піцу.
У миску висипаємо порцію сухих дріжджів. Сипучі інгредієнти заливаємо теплою водою та перемішуємо.
У рідку основу для тесту просіюємо 3/4 частини пшеничного борошна та заявлену порцію кукурудзяного борошна. Додаємо сіль.
До складу інгредієнтів вливаємо олію.
Компоненти тесту спочатку перемішуємо в мисці ложкою.
Коли інгредієнти почнуть збиратися в грудку, процес замісу переносимо на стіл. По ходу замішування додаємо частину борошна, що залишилася. На виході тісто на кукурудзяній муці повинно вийти м'яким і не прилипати до долонь.
Тісто, що вийшло, загортаємо в харчову плівку або прибираємо в целофановий мішечок. На 3-4 години тісто на кукурудзяній муці кладемо на полицю холодильника.
Із кукурудзяного тіста готуємо апетитну піцу. Приємного вам клопоту на кухні!