Страви з курки мають великий кулінарний попит серед господинь. Приготувати курочку так, щоб вона вийшла смачною, соковитою, апетитною можна по-різному. Пропоную спочатку замаринувати її в пікантному соусі, а потім запекти у духовці. До складу соусу для курки я включила апельсиновий сік, маринад вийшов досить пікантним. Смачна курка в апельсиновому маринаді в духовці урізноманітнить будь-яке меню — і буденне, і святкове.
Інгредієнти
- Курка: 800 г
- Апельсин: 1 шт.
- Олія рослинна: 1 ч. ложка
- Паста томатна: 1 ч. ложка
- Соус соєвий: 1 ст. ложка
- Оцет: 1 ст. ложка (білий)
- Приправа для курячих страв: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Щоб запекти курку в духовці в апельсиновому маринаді, підготуємо потрібні інгредієнти. Я для рецепту взяла курячі стегна, підійдуть також стегенця, гомілки, крила.
Курячі стегна промиваємо під проточною водою, потім обсушуємо їх за допомогою паперових рушників. Перекладаємо курячі частини у широку миску.
До курки всипаємо сіль, чорний мелений перець. Пам'ятаємо, що в рецепті також використовується соєвий соус та приправа для курки, тому не пересоліть. Додаємо готову приправу для приготування курячих страв.
Далі в миску до курячих стегон вливаємо білий оцет, олію та соєвий соус. Викладаємо томатну пасту.
Зручним для вас способом вичавлюємо з апельсина сік. Потрібно приблизно 50 мл апельсинового соку. Вливаємо сік до курки.
Курячі частини добре перемішуємо зі спеціями. Маринуємо курку в апельсиновому маринаді мінімум півгодини (довше – краще). За час маринування курку перевернути кілька разів.
Замариновані курячі частини перекладаємо у форму для запікання. Завантажуємо курку в духовку, розігріту до 180 градусів. У процесі запікання стегна змащуємо жиром, що виділився 3-4 рази.
Подаємо курку в апельсиновому маринаді до столу, вона вийшла соковитою, з рум'яною скоринкою, смачною. Приємного для всіх апетиту!