Курка в апельсиновому маринаді в духовці

Страви з курки мають великий кулінарний попит серед господинь. Смачна курка в апельсиновому маринаді в духовці урізноманітнить будь-яке меню — і буденне, і святкове.

Страви з курки мають великий кулінарний попит серед господинь. Приготувати курочку так, щоб вона вийшла смачною, соковитою, апетитною можна по-різному. Пропоную спочатку замаринувати її в пікантному соусі, а потім запекти у духовці. До складу соусу для курки я включила апельсиновий сік, маринад вийшов досить пікантним. Смачна курка в апельсиновому маринаді в духовці урізноманітнить будь-яке меню — і буденне, і святкове.

Інгредієнти

  • Курка: 800 г
  • Апельсин: 1 шт.
  • Олія рослинна: 1 ч. ложка
  • Паста томатна: 1 ч. ложка
  • Соус соєвий: 1 ст. ложка
  • Оцет: 1 ст. ложка (білий)
  • Приправа для курячих страв: 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Щоб запекти курку в духовці в апельсиновому маринаді, підготуємо потрібні інгредієнти. Я для рецепту взяла курячі стегна, підійдуть також стегенця, гомілки, крила.

Курячі стегна промиваємо під проточною водою, потім обсушуємо їх за допомогою паперових рушників. Перекладаємо курячі частини у широку миску.

До курки всипаємо сіль, чорний мелений перець. Пам'ятаємо, що в рецепті також використовується соєвий соус та приправа для курки, тому не пересоліть. Додаємо готову приправу для приготування курячих страв.

Далі в миску до курячих стегон вливаємо білий оцет, олію та соєвий соус. Викладаємо томатну пасту.

Зручним для вас способом вичавлюємо з апельсина сік. Потрібно приблизно 50 мл апельсинового соку. Вливаємо сік до курки.

Курячі частини добре перемішуємо зі спеціями. Маринуємо курку в апельсиновому маринаді мінімум півгодини (довше – краще). За час маринування курку перевернути кілька разів.

Замариновані курячі частини перекладаємо у форму для запікання. Завантажуємо курку в духовку, розігріту до 180 градусів. У процесі запікання стегна змащуємо жиром, що виділився 3-4 рази.

Подаємо курку в апельсиновому маринаді до столу, вона вийшла соковитою, з рум'яною скоринкою, смачною. Приємного для всіх апетиту!