Приготувати соковиту та смачну курку на сковороді можна різними кулінарними способами. Її можна згасити, потомити з овочами чи засмажити. Ось покроковий рецепт курки в соєвому соусі на сковороді, завдяки якому м'ясо виходить ніжним та ароматним.
Брати як основний інгредієнт для страви можна будь-які частини птиці. Спочатку ми замаринуємо їх у пікантному соусі, а потім вже підсмажимо на сковорідці.
Інгредієнти
- М'ясо куряче: 800 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Соус соєвий: 100 мл
- Олія оливкова: 1 ст. ложка
- Сіль за смаком
- Приправа (сушені трави): 0,5 ч. ложки
- Паприка мелена: за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Візьмемо потрібні інгредієнти. Я використовувала курячі стегна. З частин необхідно зняти шкірку. Великі частини курки можна обробити порційні шматки. Очищаємо цибулю.
На обробну дошку кладемо цибулю, подрібнюємо її у формі напівкілець. Заготівлю відразу відправляємо у миску.
Приєднуємо до цибульної нарізки оброблені курячі частини.
Для маринування курки зробимо пікантний соус. У невелику плашку вливаємо соєвий соус і одразу доповнюємо його олією. Кидаємо мелені спеції, сушені трави, сіль. З останнім інгредієнтом будьте уважні, пам'ятайте, що соєвий соус і так уже досить солоний. Інгредієнти добре змішуємо, маринад для курки готовий.
Готовий маринад виливаємо у миску до курячих шматочків. Вміст добре перемішуємо та залишаємо так на годину. Звичайно, можна промаринувати курку та довше.
Добре прогріваємо сковороду. Курячі шматочки разом з нарізкою цибулі обсмажуємо на гарячій сковороді з двох сторін. Куряче м'ясо має покритися приємною золотистою скоринкою.
До обсмажених шматочків курячого м'яса вливаємо пікантний маринад, що залишився, на основі соєвого соусу. Інгредієнти перемішуємо. Сковороду накриваємо кришкою, а нагрівання плити зменшуємо. Тушимо курку в соєвому соусі півгодини, іноді м'ясо перемішуємо.
Смачна, ситна та апетитна курка у соєвому соусі на сковороді готова. Подаємо страву до столу, доповнивши улюбленим гарніром. Приємного всім перекушування!