Куряче філе у клярі на сковороді

Апетитну та смачну страву можна приготувати з курячого м'яса. Моя пропозиція – куряче філе в клярі на сковороді, яке можна подати як самостійну закуску.

Апетитну та смачну страву можна приготувати з курячого м'яса. Моя пропозиція – це куряче філе в клярі на сковороді, яке можна подати як самостійну ситну закуску. Кляр зробимо на основі яйця, сметани та борошна, доповнивши спеціями. Філе наріжемо шматочками і відіб'ємо. Інші кулінарні подробиці — у цьому покроковому рецепті.

Інгредієнти

  • Філе куряче: 1 шт.
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Сметана: 2 ст. ложки
  • Борошно пшеничне: 4 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Приправа (сушені трави): 0,5 ч. ложки
  • Олія рослинна: 40 мл

Приготування

Візьмемо для рецепту потрібні продукти за списком. Філе має бути охолодженим. Промиваємо його і відразу обтираємо паперовими рушниками.

На обробну поверхню викладаємо куряче м'ясо. Нарізаємо його на порційні шматочки, кожен з яких відбиваємо спеціальним молоточком. Раджу шматочки накрити у процесі харчової плівкою. Заготовки з курятини, що виходять, посипаємо з двох сторін сіллю і перчиком.

Відставимо поки відбиті шматочки убік, щоб приготувати кляр. Для нього в ємність вбиваємо яйця. Приєднуємо до них сметану. За смаком підсипаємо сіль, перчик та сушену зелень. Інгредієнти перемішуємо.

У суміш, яка вийшла, підсипаємо борошно, що просіює. Інгредієнти змішуємо до здобуття густого кляру.

На сковороду вливаємо порцію олії. Чекаємо, коли воно прогріється. Кожен шматочок курятини повністю занурюємо у кляр.

Шматочки у клярі завантажуємо у сковороду. Підсмажуємо з кожного боку приблизно по 3 хвилини.

Апетитне філе у клярі можна подавати до столу. Смачного!