Курячі гомілки в духовці

Страви, приготовані з курки, залишаються найпопулярнішими в домашньому меню та затребуваними. Причому можна використовувати для готування не тільки курочку цілком, а й окремі її частини. Наприклад, у нашому рецепті основний інгредієнт – курячі гомілки.

Страви, приготовані з курки, залишаються найпопулярнішими в домашньому меню та затребуваними. Причому можна використовувати для готування не тільки курочку цілком, а й окремі її частини. Наприклад, у нашому рецепті основний інгредієнт – курячі гомілки. Ми замаринуємо їх, а потім відправимо запікатися в духовку разом з мексиканською овочевою сумішшю.

Інгредієнти

  • Гомілки курячі: 4 шт.
  • Майонез: 1 ст. ложка
  • Соус томатний: 1 ст. ложка
  • Сіль за смаком
  • Спеції для курки: 3 щіпки
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка
  • Мексиканська овочева суміш: 200 г (заморожена)

Приготування

Для рецепту курячої страви в духовці готуємо потрібний набір представлених інгредієнтів. Заморожена мексиканська суміш є подрібнені овочі (морквина, кабачок, перець), доповнені кукурудзою, горошком, стручковою квасолею. Перед приготуванням суміш потрібно дістати з морозилки.

Розморожені курячі голяшки миємо під проточною водою і швидко обтираємо паперовим рушником. Перекладаємо гомілки в миску для подальшого маринування.

До курячих частин додаємо будь-який ваш улюблений майонез та томатний соус. Деякі господарки ці інгредієнти для маринування курочки ще доповнюють соєвим соусом. У цьому рецепті ми обійшлися без нього.

Гомілки приправляємо на свій смак сіллю, присипаємо спеціальною приправою для курячих страв (продається в магазині). Якщо така приправа на момент приготування відсутня, то її повністю замінять суміш мелених перчиків, паприка, сушений часник, прованські трави.

Добре перемішуємо між собою інгредієнти у мисці. Кожна куряча гомілка має бути покрита маринадом. Залишаємо так курячі гомілки маринуватися хоча б півгодини.

Час вийшов. Готуємо духовку, виставивши температурний режим на 200 чи 210 градусів. Форму, в якій можна запікати, змащуємо олією. Замариновані гомілки викладаємо до ряду.

До курячих гомілок викладаємо мексиканську овочеву суміш.

Запікаємо голяшки з овочами приблизно 50 хвилин. Під час томлення страви в духовці пару разів змащуємо гомілки жиром, що виділився. Так скоринка у гомілок буде рум'яною та привабливою.

Соковиті курячі гомілки з мексиканською сумішшю готові! Подаємо їх до столу. Усім приємного перекушування!