Гомілки в духовці можна зробити за різними рецептами. Мені симпатизує варіант запікання курячих гомілок у пікантному маринаді, який готується зі звичних продуктів, що є у запасниках у кожної хазяйки. Запечені курячі гомілки в маринаді в духовці сподобаються вашим домочадцям, які обов'язково попросять добавки.
Інгредієнти
- Гомілки курячі: 6-7 шт.
- Соус томатний: 1 ст. ложка
- Майонез: 1 ст. ложка
- Соус соєвий: 1 ст. ложка
- Приправа для курячих страв: 1 ч. ложка
- Часник сушений: 0,5 ч. ложки
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Сіль за смаком
- Олія рослинна: 1 ст. ложка
Приготування
Візьмемо інгредієнти за списком. Ніжки промиваємо під проточною водою. Підбираємо форму для запікання.
Підготовлені курячі частини завантажуємо в об'ємну миску.
Додаємо до курячих гомілок порцію томатного соусу, майонезу, вливаємо соєвий соус.
Частини птиці на смак солимо, кидаємо приправу, гранульований часник.
Складові пікантного маринаду ретельно перемішуємо з курячими ніжками. Потрібно залишити маринуватися на півгодини гомілки.
Дно жароміцної форми покриваємо олією. Викладаємо замариновані гомілки у форму.
Нагрівання духовки встановлюємо на 185 градусів. Ставимо форму з гомілками в духовку на 40-45 хвилин.
Курячі гомілки готові, можна подавати їх на стіл. Поруч із стравою розташуйте улюблений гарнір або овочевий салат, буде доречно і дуже смачно. Смачного!