Лечо з помідорами та перцем на зиму в мультиварці

Лечо – смачна заготівля на зиму. Домашнє лечо з помідорами та перцем на зиму в мультиварці виходить соковитим, апетитним, смачним. Такий різносол урізноманітнить будь-яке застілля.

Лечо – популярна смачна заготівля на зиму. У класичному варіанті приготування цієї закрутки є помідори, солодкий болгарський перець, цибуля. Із цього складу інгредієнтів я пропоную зварити лечо, скориставшись мультиваркою. Домашнє лечо з помідорами та перцем на зиму в мультиварці виходить соковитим, апетитним, смачним. Такий різносол урізноманітнить будь-яке застілля.

Кількість інгредієнтів надано на 1 л заготовки. Банки потрібно простерилізувати, а кришки до них прокип'ятити.

Інгредієнти

  • Солодкий болгарський перець: 500 г
  • Помідори: 500 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Часник: 2 зубчики
  • Сіль: 10 г (за смаком)
  • Цукор: 35 г (за смаком)
  • Оцет 9%: 20 мл

Приготування

Щоб приготувати лечо з помідорами та перцем у мультиварці, візьмемо потрібні інгредієнти. Помідори ретельно промиваємо, очищаємо цибулю, моркву та болгарський перець.

У помідорів зрізаємо місце, де росла плодоніжка. Нарізаємо помідори невеликими часточками, які перекручуємо через м'ясорубку. Томатну масу, що вийшла, відразу переливаємо в чашу мультиварки.

Цибулю нарізаємо середніми шматочками. Викладаємо нарізку цибулі в томатну масу.

Моркву крупно натираємо, додаємо до інгредієнтів у чашу мультиварки.

Овочі між собою перемішуємо. Закриваємо мультиварку кришкою. Включаємо режим гасіння на 20 хвилин.

Очищений солодкий болгарський перець нарізаємо великими шматочками. Відкриваємо мультиварку та завантажуємо в неї нарізку з перцю.

Зубчики часнику пропускаємо через спеціальний прес або дрібно натираємо. Додаємо часник до інгредієнтів. Всипаємо сіль та цукровий пісок.

Склад лечо перемішуємо. Мультиварку знову закриваємо кришкою. Включаємо режим гасіння на 40 хвилин. За 10 хвилин до закінчення програми в лечо влити оцет і продовжити гасіння.

Гаряче лечо з помідорами та перцем відразу розкладаємо у стерилізовані банки. Закупорюємо банки кришками. Ставимо заготівлі дном вгору і утеплюємо ковдрою (пледом, шаллю). Коли банки охолонуть, збираємо їх для подальшого зберігання в прохолодне місце.

Смачного!