Лічо з огірками та помідорами на зиму

Якщо ви робите заготівлі на зиму, то обов'язково використовуйте цей рецепт лечо, щоб насолодитися взимку неперевершеним смаком цієї консервації.

Якщо ви робите заготовки на зиму, то обов'язково використовуйте цей покроковий рецепт лечо з огірками та помідорами, щоб насолодитися взимку неперевершеним смаком цієї консервації.

Домашнє лечо з огірками та помідорами просто приготувати, і як приємно буде взимку пригоститись апетитною закускою. Огірки та помідори чудово доповнені солодким болгарським перцем, а головне – на заготівлю не потрібно багато часу.

Інгредієнти

  • Огірок свіжий: 500 г
  • Солодкий болгарський перець: 150 г
  • Помідори: 250 г
  • Цукор: 40 г
  • Сіль: 15 г
  • Часник сушений: 2 зубки
  • Олія рослинна: 25 мл
  • Оцет 9%: 25 мл

Приготування

Для рецепту беремо потрібні овочі. Ретельно промиваємо їх, з болгарського перцю видаляємо насіннєву коробку. Відразу готуємо банки, їх потрібно простерилізувати разом із кришкою. З цієї кількості продуктів виходить одна баночка об'ємом 0,7 л.

Початковий етап приготування заготівлі – подрібнення помідорів. Я скористалася теркою. Можна помідори подрібнити у блендері або скориставшись м'ясорубкою. Помідори використовуємо без шкірки. Заготівлю перекладаємо у каструлю.

Солодкий болгарський перець будь-якого кольору подрібнюємо невеликими шматочками-кубиками чи стрічками. Додаємо нарізку у помідорну масу.

До інгредієнтів підсипаємо цукровий пісок, сіль і додаємо подрібнений часник.

Каструлю із подрібненим перцем у помідорній масі ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. На середньому вогні проварюємо 10 хвилин.

Перекладаємо на каструлю нарізку з огірків. Невеликі плоди нарізаємо кільцями, великі півкільцями. На цьому етапі вводимо до складу заготівлі столовий оцет.

Коли вміст каструлі закипить, зменшуємо вогонь і проварюємо лечо 10 хвилин.

Заготівлю з огірків, помідорів та перцю перекладаємо у підготовлені стерилізовані банки. Закупорюємо лечо зручним і зручним для вас способом. Банки перевертаємо. Остуджуємо, укутавши теплою ковдрою або пледом. Потім зберігаємо заготівлю в холодному місці – холодильнику, підвалі, підполі.

Заготівля на зиму – лечо з огірками та помідорами – готова. Пригощайтесь на здоров'я зимовими вечорами!