Лічо з томатним соком та перцем на зиму

Продовжуємо робити заготовки на зиму. Сьогодні у нас ще один рецепт лечо, цього разу з томатним соком та перцем. Рецепт просто та швидкий у приготуванні.

Якщо ви любите заготовляти страви про запас, то, напевно, серед ваших запасів є лечо. Пропоную вам зробити цю чудову закуску легко та просто, використовуючи болгарський м'ясистий перець та томатний сік. Ароматну страву – лечо з томатним соком і перцем на зиму – можна запропонувати з скибочкою свіжого батона, чудово вона доповнить гарнір або рагу. Нескладний покроковий рецепт лечо з томатним соком і перцем на зиму урізноманітнить ваші різносоли.

Інгредієнти

  • Солодкий болгарський перець: 2 шт. (Середній)
  • Морква: 1 шт.
  • Сік томатний: 500 мл
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Часник: 3 зубки
  • Оцет 9%: 1 ст. ложка
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Лист лавровий: 1 шт.

Приготування

Для рецепту лечо готуємо необхідні інгредієнти. Морквину та цибулю очищаємо. Солодкий болгарський перець звільняємо від насіння та перегородок.

Починаємо подрібнення компонентів страви з моркви та цибулі. Цибулину нарізаємо невеликими смужками, а моркву – у формі тонких скибочок.

Солодкий болгарський перець для лечо можна нарізати у формі шматочків, пелюсток або смужок.

Готувати лечо можна в каструлі або сотейнику. Мікс з моркви, цибулі та перцю переправляємо в каструлю. Туди вливаємо томатний сік.

Вміст доповнюємо лавровим листом.

Лечо готуємо на помірному вогні 50 хвилин. Завершуємо процес приготування додаванням в лечо цукрового піску, солі та подрібненого часнику. У такому складі промовляємо лечо ще 5 хвилин, вливаємо оцет.

Ароматне лечо з томатним соком і перцем поміщаємо в чисту стерилізовану банку. Туго фіксуємо кришкою. Поставивши заготовку вгору дном і накинувши на неї шаль (рушник, плед), залишаємо на добу до охолодження. Зберігаємо заготівлю в льоху або прохолодній коморі.

Смачних вам заготовок!