Якщо ви любите заготовляти страви про запас, то, напевно, серед ваших запасів є лечо. Пропоную вам зробити цю чудову закуску легко та просто, використовуючи болгарський м'ясистий перець та томатний сік. Ароматну страву – лечо з томатним соком і перцем на зиму – можна запропонувати з скибочкою свіжого батона, чудово вона доповнить гарнір або рагу. Нескладний покроковий рецепт лечо з томатним соком і перцем на зиму урізноманітнить ваші різносоли.
Інгредієнти
- Солодкий болгарський перець: 2 шт. (Середній)
- Морква: 1 шт.
- Сік томатний: 500 мл
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Часник: 3 зубки
- Оцет 9%: 1 ст. ложка
- Сіль: 1 ч. ложка
- Цукор: 1 ст. ложка
- Лист лавровий: 1 шт.
Приготування
Для рецепту лечо готуємо необхідні інгредієнти. Морквину та цибулю очищаємо. Солодкий болгарський перець звільняємо від насіння та перегородок.
Починаємо подрібнення компонентів страви з моркви та цибулі. Цибулину нарізаємо невеликими смужками, а моркву – у формі тонких скибочок.
Солодкий болгарський перець для лечо можна нарізати у формі шматочків, пелюсток або смужок.
Готувати лечо можна в каструлі або сотейнику. Мікс з моркви, цибулі та перцю переправляємо в каструлю. Туди вливаємо томатний сік.
Вміст доповнюємо лавровим листом.
Лечо готуємо на помірному вогні 50 хвилин. Завершуємо процес приготування додаванням в лечо цукрового піску, солі та подрібненого часнику. У такому складі промовляємо лечо ще 5 хвилин, вливаємо оцет.
Ароматне лечо з томатним соком і перцем поміщаємо в чисту стерилізовану банку. Туго фіксуємо кришкою. Поставивши заготовку вгору дном і накинувши на неї шаль (рушник, плед), залишаємо на добу до охолодження. Зберігаємо заготівлю в льоху або прохолодній коморі.
Смачних вам заготовок!