«Ліниві» голубці готувати зовсім не складно на відміну від традиційного способу, в якому потрібно загортати начинку в підготовлене капустяне листя. Пропоную зробити ледачі голубці з куркою та рисом у духовці, що мають приємну структуру та чудовий смак. Для таких голубців також знадобиться свіжа капуста, але ми її подрібнимо. Як курячий інгредієнт використовується філе. Ось кулінарні подробиці реалізації рецепту.
Інгредієнти
- Філе куряче: 400 г
- Капуста білокачанна: 200 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Рис відвареної: 1 ст.
- Яйце куряче: 1 шт.
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
Приготування
За списком візьмемо потрібні продукти. Рис відварити заздалегідь. Очищаємо цибулину. Куряче філе має бути охолодженим. Для готування лінивих голубців в духовці буде потрібно жароміцна містка форма.
Для подрібнення у м'ясорубці нарізаємо куряче філе невеликими шматочками. Цибуля і капусту – часточки.
Заготівлю з курятини, капусти та цибулі переправляємо в чашу м'ясорубки, подрібнюємо до фаршу.
Фарш вийшов ніжним, до його складу вводимо заздалегідь зварений рис.
Розбиваємо до інгредієнтів яйце. Кидаємо до смаку сіль, присмачуємо меленими спеціями.
Оптимально перемішуємо інгредієнти між собою. Ось така основа для лінивих голубців вийшла.
Дно форми, призначеної для запікання страв, змащуємо олією. З курячої основи формуємо овальні заготовки лінивих голубців. Поміщаємо їх у форму.
Температурний режим духовки виставляємо на 180 градусів. Запікаємо ледачі голубці приблизно 45 або 50 хвилин (орієнтуйтеся на властивості своєї духовки).
Ліниві курячі голубці з рисом і капустою приготувалися. Частуйтесь на здоров'я!