Ліщ у сметані на сковороді

Ліску смачно і соковито можна приготувати на сковороді. До столу лящ у сметані на сковороді подається як самостійна закуска або супроводжується гарніром з картоплі, овочів.

Свіжого ляща смачно, соковито та апетитно можна приготувати на сковороді разом із сметаною. Рибні шматочки спочатку посмажимо в олії, а потім згасимо в сметанному соусі. До столу лящ у сметані на сковороді подається як самостійна рибна закуска або супроводжується гарніром з картоплі, овочів.

Інгредієнти

  • Ліщ: 1 шт.
  • Борошно пшеничне: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Сметана: 100 г (жирністю 15%)
  • Вода: 50 мл
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки (для смаження)

Приготування

Щоб приготувати ляща у сметані на сковороді, візьмемо потрібні інгредієнти.

Рибі розпорюємо черево, видаляємо нутрощі. Відрізаємо голову, хвіст, плавці. Очищаємо луску.

Підготовленого ляща нарізаємо на шматочки шириною приблизно 3 див.

У невелику тарілку всипаємо борошно, додаємо до неї сіль та мелений чорний перець. Інгредієнти перемішуємо.

Тепер кожен шматочок ляща обвалюємо з усіх боків у борошняній суміші.

У сковороді розігріваємо олію. Перекладаємо в олію рибні шматочки та обсмажуємо їх з кожного боку до утворення рум'яної скоринки.

Порцію сметани змішуємо з теплою кип'яченою водою. Сметанним соусом, що вийшов, заливаємо обсмажені шматочки ляща.

Зменшуємо нагрівання плити. Сковороду накриваємо кришкою. Гасимо ляща в сметанному соусі 10 хвилин.

М'якого, смачного та соковитого ляща, тушкованого в сметані на сковороді, пропонуємо на стіл. Всім смачного!