Свіжого ляща смачно, соковито та апетитно можна приготувати на сковороді разом із сметаною. Рибні шматочки спочатку посмажимо в олії, а потім згасимо в сметанному соусі. До столу лящ у сметані на сковороді подається як самостійна рибна закуска або супроводжується гарніром з картоплі, овочів.
Інгредієнти
- Ліщ: 1 шт.
- Борошно пшеничне: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Сметана: 100 г (жирністю 15%)
- Вода: 50 мл
- Олія рослинна: 3 ст. ложки (для смаження)
Приготування
Щоб приготувати ляща у сметані на сковороді, візьмемо потрібні інгредієнти.
Рибі розпорюємо черево, видаляємо нутрощі. Відрізаємо голову, хвіст, плавці. Очищаємо луску.
Підготовленого ляща нарізаємо на шматочки шириною приблизно 3 див.
У невелику тарілку всипаємо борошно, додаємо до неї сіль та мелений чорний перець. Інгредієнти перемішуємо.
Тепер кожен шматочок ляща обвалюємо з усіх боків у борошняній суміші.
У сковороді розігріваємо олію. Перекладаємо в олію рибні шматочки та обсмажуємо їх з кожного боку до утворення рум'яної скоринки.
Порцію сметани змішуємо з теплою кип'яченою водою. Сметанним соусом, що вийшов, заливаємо обсмажені шматочки ляща.
Зменшуємо нагрівання плити. Сковороду накриваємо кришкою. Гасимо ляща в сметанному соусі 10 хвилин.
М'якого, смачного та соковитого ляща, тушкованого в сметані на сковороді, пропонуємо на стіл. Всім смачного!