Засолити самостійно червону рибу — горбушу — не складно навіть для новачків у кулінарній справі. Горбуша для засолювання має бути трохи підмороженою, адже в цьому випадку її буде легше очищати. Для рецепту я взяла трибуну рибку, тому час на підготовку філе я витратила менше. Смачна малосолона горбуша в домашніх умовах – це чудовий рибний делікатес, який можна подати до столу як пікантну закуску. З таким горбушем також можна зробити смачні бутерброди. Так, і просто з відвареною картоплею малосолона горбуша гарна!
Інгредієнти
- Горбуша: 1 шт. (після очищення вага філе 300 г)
- Сіль: 1 ст. ложка
- Цукор: 1 ч. ложка
- Олія рослинна: 2-3 ст. ложки
Приготування
За списком візьмемо зазначені інгредієнти для засолювання риби.
З горбуші знімаємо спочатку шкірку. Потім нарізаємо рибку на філе, видаляючи кісточки.
Підготовлене філе горбуші для засолювання нарізаємо шматочками невеликого розміру.
Для засолювання горбуші підійде скляна ємність або банку. У невеликій мисці змішуємо цукор із сіллю. Беремося за рибний шматочок і занурюємо його в олію. Струшуємо, щоб зайва олія скло. Викладаємо шар зі шматочків горбуші і посипаємо його складом із солі та цукру.
Викладаємо таким чином усі шматочки горбуші. Тару з рибою накриваємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник.
Засолюємо горбушу в холодильнику 12 годин.
Смачна малосолона горбуша готова до проби. Смачного!