Манник з кокосовою стружкою в мультиварці

Манна крупа застосовується не тільки для приготування каш, а й для смачної випічки. Пропоную зробити манник з кокосовою стружкою в мультиварці, який виходить із пишною та пористою структурою.

Корисна манна крупа застосовується не тільки для приготування каш, а й для смачної випічки. Мабуть, найпопулярніший виріб із цієї крупи – це манник. Пропоную зробити манник з кокосовою стружкою в мультиварці, який виходить із пишною та пористою структурою. Тісто для манника замісимо на кефірі. Шматок апетитного манника з кокосовою стружкою до столу можна запропонувати з філіжанкою гарячої кави, чаю або іншим улюбленим напоєм.

Інгредієнти

  • Крупа манна: 1 ст (200 мл)
  • Кефір: 1 ст (200 мл)
  • Борошно пшеничне: 1 ст (200 мл)
  • Цукор: 1 ст (200 мл)
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Стружка кокосова: 30 г
  • Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
  • Цукор ванільний: 10 г

Приготування

За списком підготуємо продукти. Кефір та яйця повинні бути кімнатної температури.

У миску всипаємо манну крупу та заливаємо її кефіром. Добре перемішуємо інгредієнти та залишаємо так на 15 хвилин. Цього часу буде достатньо, щоб манка набрякла.

В окрему миску розбиваємо курячі яйця. Всипаємо до них цукровий пісок. Для приємного аромату до інгредієнтів всипаємо ще ванільний цукор.

Яйця збиваємо з цукром за допомогою міксера так, щоб вийшла пишна піна. Солодкі кристали повинні розчинитися.

А тепер з'єднуємо в одній мисці набряклу манку та збиту яєчну суміш. Склади акуратно перемішуємо.

Просіюємо далі в миску борошно разом з розпушувачем. Перемішуємо так, щоб вийшло тісто густе без грудочок.

У в'язке тісто додаємо кокосову стружку, знову перемішуємо.

Чашу мультиварки змащуємо шматочком вершкового масла|мастила|. Перекладаємо з миски густе тісто з кокосовою стружкою у чашу.

Мультиварку закриваємо кришкою. Вибираємо на екрані програму «випічка». Час встановлюємо на 1:00. Випікаємо манник із кокосовою стружкою до звукового сигналу.

Коли запашний манник з кокосовою стружкою охолоне, нарізаємо його шматочками-порціями і подаємо до столу. Приємного чаювання!