Корисна манна крупа застосовується не тільки для приготування каш, а й для смачної випічки. Мабуть, найпопулярніший виріб із цієї крупи – це манник. Пропоную зробити манник з кокосовою стружкою в мультиварці, який виходить із пишною та пористою структурою. Тісто для манника замісимо на кефірі. Шматок апетитного манника з кокосовою стружкою до столу можна запропонувати з філіжанкою гарячої кави, чаю або іншим улюбленим напоєм.
Інгредієнти
- Крупа манна: 1 ст (200 мл)
- Кефір: 1 ст (200 мл)
- Борошно пшеничне: 1 ст (200 мл)
- Цукор: 1 ст (200 мл)
- Яйце куряче: 2 шт.
- Стружка кокосова: 30 г
- Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
- Цукор ванільний: 10 г
Приготування
За списком підготуємо продукти. Кефір та яйця повинні бути кімнатної температури.
У миску всипаємо манну крупу та заливаємо її кефіром. Добре перемішуємо інгредієнти та залишаємо так на 15 хвилин. Цього часу буде достатньо, щоб манка набрякла.
В окрему миску розбиваємо курячі яйця. Всипаємо до них цукровий пісок. Для приємного аромату до інгредієнтів всипаємо ще ванільний цукор.
Яйця збиваємо з цукром за допомогою міксера так, щоб вийшла пишна піна. Солодкі кристали повинні розчинитися.
А тепер з'єднуємо в одній мисці набряклу манку та збиту яєчну суміш. Склади акуратно перемішуємо.
Просіюємо далі в миску борошно разом з розпушувачем. Перемішуємо так, щоб вийшло тісто густе без грудочок.
У в'язке тісто додаємо кокосову стружку, знову перемішуємо.
Чашу мультиварки змащуємо шматочком вершкового масла|мастила|. Перекладаємо з миски густе тісто з кокосовою стружкою у чашу.
Мультиварку закриваємо кришкою. Вибираємо на екрані програму «випічка». Час встановлюємо на 1:00. Випікаємо манник із кокосовою стружкою до звукового сигналу.
Коли запашний манник з кокосовою стружкою охолоне, нарізаємо його шматочками-порціями і подаємо до столу. Приємного чаювання!