Якщо ви зібралися на пікнік, то без пахучого шашлику вам точно не обійтися. Багатьом подобається шашлик зі свинини. Замочити м'ясо для шашлику пропоную в маринаді, у складі якого є готова суха аджика. З таким маринадом м'ясні шматочки виходять ніжними та соковитими. Домашній маринад для шашлику зі свинини з аджикою – вдалий вибір для смачної страви на природі!
Інгредієнти
- Свинина: 1 кг (м'якоть)
- Аджика: 2,5 ч. ложки (суха готова)
- Цибуля ріпчаста: 3 шт.
- Лимон: 1 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Щоб приготувати маринад для шашлику із свинини з аджикою, візьмемо інгредієнти за списком.
М'ясо для шашлику на вугіллі нарізаємо шматочками вагою приблизно 30-40 г.
Очищаємо цибулю, нарізаємо його кільцями. Нарізку додаємо до м'ясних шматочків.
Заготівлю для шашлику солимо на свій смак, перчимо, всипаємо суху аджику.
З лимона вичавлюємо сік і виливаємо його до м'ясних шматочків.
Ретельно перемішуємо інгредієнти. Залишаємо м'ясо маринуватися за кімнатної температури протягом 2 годин. Якщо плануєте маринувати свинину довше, миску з м'ясом краще прибрати в холодильник, прикривши кришкою.
Замариновані шматочки свинини нанизуємо на шампури та смажимо на вугіллі.
Я впевнена, що такий шашлик припаде вам до смаку, приємного апетиту!