Маринад для шашлику зі свинини з томатним соком

Якщо ви збираєтеся приготувати смачний шашлик, скористайтеся цим рецептом маринування м'яса. Готується маринад для шашлику зі свинини з томатним соком легко і швидко.

Якщо ви збираєтеся на природу, щоб приготувати ароматний та смачний шашлик зі свинини, то скористайтеся цим рецептом маринування м'яса. М'ясні шматочки, замочені в такому пікантному маринаді, виходять чудовими! Готується маринад для шашлику зі свинини з томатним соком легко і швидко.

Приблизний розрахунок інгредієнтів на 05-06 кг свинини.

Інгредієнти

  • Цибуля ріпчаста: 80 г
  • Часник: 1 зубчик
  • Сік томатний: 100 мл
  • Соус соєвий: 100 мл
  • Крохмаль картопляний: 1 ч. ложка
  • Перець запашний горошком: за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Базилік сушений: 1 ч. ложка
  • Хмелі-сунелі: 0,5 ч. ложки
  • Коріандр (мелений): 0,5 ч. ложки
  • Імбир мелений: 0,33 ч. ложки

Приготування

Підготуємо за списком необхідні продукти.

Для приготування маринаду краще використати скляну миску. Очищаємо цибулю і часник. Цибулю подрібнюємо у формі тоненьких напівкілець, а часник рубаємо дрібним кубиком.

До цибулі та часнику додаємо приправу хмелі-сунелі, імбир, коріандр. Всипаємо чорний мелений перець. Запашний перець потрібно спочатку розтерти у ступці, а потім всипати у загальний склад.

До інгредієнтів вливаємо томатний сік (я приготувала його з томатної пасти) та соєвий соус.

З решти інгредієнтів у нас залишився картопляний крохмаль. Всипаємо його до інгредієнтів.

Компоненти маринаду ретельно між собою перемішуємо. Склад для маринування свинини готовий.

Свинину нарізаємо порційними шматочками та замочуємо у приготованому маринаді. Шашлик маринувати краще протягом 3-4 годин, але якщо часу немає, достатньо і години.

Всім смачного та ситного перекушування разом із шашликом зі свинини!