Якщо ви збираєтеся на природу, щоб приготувати ароматний та смачний шашлик зі свинини, то скористайтеся цим рецептом маринування м'яса. М'ясні шматочки, замочені в такому пікантному маринаді, виходять чудовими! Готується маринад для шашлику зі свинини з томатним соком легко і швидко.
Приблизний розрахунок інгредієнтів на 05-06 кг свинини.
Інгредієнти
- Цибуля ріпчаста: 80 г
- Часник: 1 зубчик
- Сік томатний: 100 мл
- Соус соєвий: 100 мл
- Крохмаль картопляний: 1 ч. ложка
- Перець запашний горошком: за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Базилік сушений: 1 ч. ложка
- Хмелі-сунелі: 0,5 ч. ложки
- Коріандр (мелений): 0,5 ч. ложки
- Імбир мелений: 0,33 ч. ложки
Приготування
Підготуємо за списком необхідні продукти.
Для приготування маринаду краще використати скляну миску. Очищаємо цибулю і часник. Цибулю подрібнюємо у формі тоненьких напівкілець, а часник рубаємо дрібним кубиком.
До цибулі та часнику додаємо приправу хмелі-сунелі, імбир, коріандр. Всипаємо чорний мелений перець. Запашний перець потрібно спочатку розтерти у ступці, а потім всипати у загальний склад.
До інгредієнтів вливаємо томатний сік (я приготувала його з томатної пасти) та соєвий соус.
З решти інгредієнтів у нас залишився картопляний крохмаль. Всипаємо його до інгредієнтів.
Компоненти маринаду ретельно між собою перемішуємо. Склад для маринування свинини готовий.
Свинину нарізаємо порційними шматочками та замочуємо у приготованому маринаді. Шашлик маринувати краще протягом 3-4 годин, але якщо часу немає, достатньо і години.
Всім смачного та ситного перекушування разом із шашликом зі свинини!